Özdilek

Sağlık

Ebola karantinası kaldırıldı

Ebola virüsü şüphesi taşıyan hastanın Derince Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılmasıyla birlikte hastanede alınan yoğun güvenlik önlemleri normal seyrine döndü.

22 Ekim 2014 Saat: 16:18
Ebola karantinası kaldırıldı
Ebola karantinası kaldırıldı

Sağlık durumu stabil olan hasta ise özel izole odada tutulmaya devam ediliyor.

Nijerya’da marangoz olarak çalıştığı öğrenilen 45 yaşındaki Mehmet Asıl isimli Türk işçi, ile beraberindeki kişi tatil için geldiği Gebze’de yüksek ateş şikayetiyle Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne başvuruda bulunmuştu. Şahıslarda Ebola virüsü olabileceğinden şüphelenildiğinden hastanede hemen karantina işlemleri başlatılmıştı. Ebola virüsü taşıdığı düşünülen Mehmet Asıl, daha sonra ambulansla Derince Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edilince burada da yoğun güvenlik önlemleri alınmış ve hastalar çıkartılarak acil servis boşaltılmıştı.


Testler devam ediyor
Ebola virüsü taşıdığı şüphesi taşıyan Mehmet Asıl, özel giysili sağlık ekipleri tarafından ambulansla Derince’ye getirilerek hazırlanan özel izoleli odada karantina altına alındı. Hastayı getiren ambulans ise özel dezenfekte işlemlerinden geçirilerek temizlendi. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, “Hastayla ilgili olarak tetkikler henüz belirlenmedi. Hastadan alınan kan örnekleri Ankara’da bulunan merkeze gönderildi” dedi.


MERS hastalığına da bakıyoruz
Durmaz, “Burada virüse ait olan, bazı ürünler ve maddelerle, virüse karşı vücutta gelişen antikorlarla ilgili olarak ELISA testleri yapılacak. Sonuçlar bugün yarın belli olur. Hasta ile ilgili olarak herhangi bir sıkıntımız yok. Şimdiye kadar yaptığımız testler negatif çıktı. Testlerin sonuçlarından basit bir enfeksiyon da çıkabilir. Ama testler çok geniş kapsamlı oluyor. Bilindiği üzere MERS hastalığına da bakıyoruz. Ebola halkın dikkatini çeken bir konu olduğu için tedirginlik yaratıyor” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat