Özdilek

Kültür/Sanat

E Ruhsat Dönemi Geliyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kazı ruhsatı işlemlerini internet ortamına taşımaya hazırlanıyor. Fen İşleri Dairesi’ne bağlı AYKOME Şube Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı ve ilgili kurumlar ile yapılan ortak çalışmalar sonucunda Online Kazı Ruhsatı alınabilecek.
 
ENTEGRE SİSTEM OLUŞTURMAK İSTENİYOR
Bu kapsamda çalışmanın temellerini oluşturmak için bir araya gelen kurum temsilcileri entegre bir sistem oluşturmak için çalışmalar başlatıldı. Aykome Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantılarda alt yapı kurumları ve alt belediyeler görüş ve önerileri sunarak sisteme katkı sağlıyor. Çalışma Türkiye’deki Büyükşehir Belediyelerine ve çeşitli kurumlara örnek olarak gösteriliyor.
 
SİSTEM NASIL İŞLEYECEK
Alt yapı kurumları sisteme online başvurarak kazı yapacakları yer ile ilgili verileri sisteme girecek. AYKOME Şube Müdürlüğü sistemine düşen Online Kazı Ruhsatı onaylandıktan sonra kazı işlemleri başlatılacak. Bu sistem sayesinde vatandaş kazı izni, kazı harcı işlerini çok kısa bir sürede ve tek adresten yapabilecek. Sistem sayesinde Evrak takibi, harç ödemesi ve kurum arası işler tek kalemde çözülecektir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat