Özdilek

Ekonomi

Duyuru : ABD Türkiye Büyükelçiliği Küçük Hibeler Programı

Son başvuru tarihi : 28 Haziran 2017, Saat: 10:00

14 Haziran 2017 Saat: 21:29
Duyuru : ABD Türkiye Büyükelçiliği Küçük Hibeler Programı
Duyuru : ABD Türkiye Büyükelçiliği Küçük Hibeler Programı

Son Başvuru Tarihi : 28 Haziran 2017, Saat:  10:00

 

 

Desteklenebilecek proje konuları aşağıdaki gibidir;

 

ABD – Türkiye ortak değerlerinin güçlendirilmesi ; Karşılıklı anlayış geliştiren ve  Müzik, Sanat, Spor, Eğitim vb. konuları kapsayacak şekilde Amerikan kültürünü tanıtacak projeler, Amerikan araştırmaları, İngilizce ve ABD’de eğitim imkanlarının tanıtılmasına yönelik projeler, İnsan Hakları, Kadın ve Gençlerin güçlendirilmesi, Azınlık grupların çeşitliliği ve kabulü , Özgürlük ve bağımsızlığı destekleyen diğer ortak fayda alanlarına yönelik projeler

 

Ekonomik Refahın Güçlendirilmesi ;  Türkiye ve ABD arasında ticaret ve yatırımı teşvik eden, girişimciliği ve inovasyonu destekleyen, Türk gençliği için Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematiği destekleyen projeler

 

Kültürler Arası Anlayış Oluşturulması ; Amerikan ve Türk toplumları arasında ulusal ve bölgesel kültür, alt-kültür, inanç, etnisite, dile ait ortak anlayışlar geliştirmek için, kültürel , eğitimsel ve kamusal farkındalık faaliyetlerini kullanan projeler. * Amerikan unsurlar içeren projeler daha olumlu karşılanacaktır.

 

Gençlere Yönelik Projeler ;  Genç nüfusu hedefleyen, gençler arasında fikirlerin paylaşımı ve birlikte çalışmaya vurgu yapan projeler. * Ekonomik dezavantajlı gençleri hedefleyen projeler daha olumlu karşılanacaktır.

 

İhmal edilen- Ötekileştirilen Topluluklara Yönelik Projeler ; Ekonomik açıdan dezavantajlı grupları, göçmenleri ve büyük metropol alanları dışındaki nüfusu hedefleyen projeler

 

Kimler Başvurabilir ;

Türkiye’de yasal olarak faaliyet gösteren ve kar amacı gütmeyen, dernekler , vakıflar ve kişiler başvurabilirler.

*Ticari firmalar, belediyeler yada kamu kurumları başvuramaz. Kar amacı gütmeyen üniversiteler başvurabilir.

*Tüm başvuru sahiplerinin, DUNS numarası ve NCAGE kodu alıp www.SAM.gov  üzerinden kayıt olması gerekmektedir. Bireysel başvurular için bu durum geçerli değildir. DUNS numarası ve NCAGE kodu alıp www.SAM.gov üzerinden kayıt yaptırmaya ilişkin bilgilendirmelere ek kaynaklar bölümünden ulaşabilirsiniz.

 

Destek Miktarı;

Talep edilen hibe miktarı 24.500 $ (doları), Projedeki personel giderleri 6.125 $(doları) geçemez. Proje bütçesi dolar cinsinden sunulmak zorundadır.

 

Nasıl başvurulur ;

Başvurular İngilizce olarak ve bu şablon kullanılarak hazırlanmalıdır. Farklı taslaklardaki yada Türkçe başvurular kabul edilmeyecektir.

Tüm başvurular son başvuru tarihine kadar GrantsTurkey@state.gov  e-posta adresine gönderilmelidir.  Son başvuru tarihinin ardından gönderilecek başvurular işleme alınmayacaktır. Adaylar herbir çağrı için yalnızca bir proje sunabilir. Lütfen yalnızca bütçe bilgisini içeren başvuru formunu ve önyazıyı gönderiniz. Kısa listeye seçilen başvurular için ek belgeler istenebilecektir.

 

Not: Bütçesi büyük ölçüde ABD’ye seyahat giderlerinden oluşan proje önerileri olumsuz karşılanacaktır.

 

Haber; Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat