Özdilek

Siyaset

Duyar,Kandıra Köylerinde

Büyük Birlik Partisi Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar ve il yöneticileri, Kandıra’ya bağlı Üğümce Köyünün sorunlarını dinlemek için köye ziyaret gerçekleştirdi. Üğümce Köyünün Köseller mahallesinde yaşanan sorunları mahall

30 Eylül 2013 Saat: 02:54
Duyar,Kandıra Köylerinde
Duyar,Kandıra Köylerinde

Köyün yıkılan fırını yapılmadı

Kandıra’ya bağlı Üğümce Köyü’nün Köseller Mahallesinin köy fırını yerinde incelendi. Köy sakinleri “Biz 55 yıldır burada yaşıyoruz. Kendimizi bildik bileli bu fırında ekmek yapardık. Ama iki yıl önce fırın yıkıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesine başvurduğumuz halde fırınımız yapılmadığı gibi bu konuyla ilgili bizlere hiçbir bilgi de verilmedi.  Ekmek yapamaz olduk. Uzun bir süredir ekmeğimizi başka mahallelerde pişiriyoruz. Ve bu duruma artık dayanamıyoruz. Bütün köylere fırın yapılıyor da buraya niye yapılmıyor.” diye şikayetlerini dile getirdiler.

 

   Hastalıklardan korkuyoruz

Kandıra’ya bağlı Üğümce Köyü’nün Köseller Mahallesinin altyapısı olmadığı için kanalizasyonu dereye veriliyor. Köy sakinleri: “ Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gerekli altyapı çalışmasını yapmadığı için köyümüzün kanalizasyonu dereye dökülüyor. Ve bu atıklar hayvanlarımızın da kullandığı pınara karışıyor. Köydeki çocuklarımızın hasta olmasından korkuyoruz. Bu konuda yetkililerden çözüm bekliyoruz” dediler. 

 

Traktör devrildi

Kandıra’ya bağlı Üğümce Köyü’nün Köseller Mahallesine giriş yolunun da çok kötü olduğunu yerinde gören heyet köy girişinde traktör devrildiğini anlatan köy sakinleriyle köye giden yolu incelediler. Yolların delik deşik olması ve büyük çukurlar olması nedeniyle ulaşım zorluk çektiklerini ve yetkililerden biran önce çözüm üretmelerini beklediklerini söylediler. Ayrıca yolun kötü şartlarından dolayı kış aylarında okul servisi için yolu kullanamadıklarını ve bu sebepten dolayı çocukları anayola kadar yaklaşık 1500 metre yürütmek zorunda kaldıklarını dile getirdiler.

 

Çeşmesi var suyu yok

Kandıra’ya bağlı Üğümce Köyü’nün Köseller Mahallesi sakinleriyle beraber köy mezarlığına giden BBP Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar ve BBP li yöneticiler, 2009 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi amblemli çeşmede suyun olmadığını görünce şaşırdılar. Sebebini köy sakinlerine sorduklarında, çeşmenin dört yıl önce yapıldığını ve hat çekmeden bu şekilde bırakıldığını dile getirdiler.

BBP Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar, burada basın mensuplarına bir açıklama yaptı: “Buraya gelince gördük ki çeşmesi olup suyu olmayan daha çok köy varmış. Karaosmanoğlu, bu tür hataları kamuoyuna paylaşanları “şov yapmakla” suçlayıp, köylüleri cezalandırmak yerine yazdığını iddia ettiği kendi destanı tekrar okumasını tavsiye ediyoruz.”

 

Sihri bozacağız

Konuşmasına devam eden Duyar:

“ Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kendi hizmet tanıtım kataloglarında en güzel resimleri seçerek herkese köylerle ilgili çok önemli yatırımlar yaptıklarını söylüyorlar. Anlaşılan Büyükşehir Belediyesinde Fen İşleri Müdürlüğü değil de Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü daha fazla çalışıyor. Fen işlerinin dar kapsamda yaptığı işleri basın-yayın yoluyla sanki bütün Kocaeli’de yapıp bitirmişler gibi anlatıyorlar. Bu siyasi bir sihirbazlıktır. Basın-yayın yoluyla oluşturdukları bu sihri bozmaya devam edeceğiz.”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat