Özdilek

Siyaset

Duyar: İllegal tanıtım yapan başta AKP’li olmak üzere tüm aday adaylarına uyardı

BBP Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar, aday adaylarının propaganda yasağını ihlal ettiklerini bir basın açıklaması ile duyurdu.

18 Kasım 2013 Saat: 20:55
Duyar: İllegal tanıtım yapan başta AKP’li olmak üzere tüm aday adaylarına uyardı
Duyar: İllegal tanıtım yapan başta AKP’li olmak üzere tüm aday adaylarına uyardı

Duyar, basın açıklamasında: “Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 04.09.2013 tarih ve 345 sayılı kararı uyarınca; 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak kamuoyunda yerel seçimler olarak bilinen “Mahalli idareler ve Mahalle Muhtarları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi”nin başlangıç tarihi 1 Ocak 2014 günü  başlayacağı belirtilmiştir.

Ayrıca zikredilen kararda; “ aday adayları; bu tarihten (yani 1 Ocak 2014 tarihinden) önce, duvar ilanı, el ilanı ve her nevi matbua, ses ve görüntü bantlarıyla propaganda yapamayacaklardır.” YSK’nın bu kararı, yasalara dayanmaktadır.

 

Yüksek Seçim Kurulu’nun yasaya dayalı kararı ve seçim süreciyle ilgili tebliği çok açık iken, biz Kocaeli genelinde bu yasaklara aykırı davranışlara şahit oluyoruz.”

 

Akp’nin tüm aday adayları suç işlemektedir

Kocaeli genelinde tüm reklam panolarında görüleceği üzere; çoğunlukla Akparti’nin aday adaylarının reklam ve propagandalarını görüyoruz. Hatta, bazı aday adayları araç giydirme, seyyar tanıtım panoları ile propaganda yapma, internet sitelerinde ve haber portallarının reklam bölümlerinde propaganda yapma, el ilanı, broşür dağıtma, seçmenlere mektup gönderme gibi eylemlerle bu seçim ve propaganda yasaklarını ihlal etmişlerdir.

 

Suça göz yuman tüm Mülki Amirler, Emniyet Müdürleri,   Akparti İl Başkanı da bu suça iştirak etmiştir

Tüm aday adaylarının illegal eylemlerine göz yuman AKPARTİ Kocaeli il teşkilatı ve tüm yöneticileri de bu suça iştirak etmişlerdir. Biran önce bu yanlıştan vazgeçilmesini ve tüm illegal reklam, tanıtım faaliyetlerinin sona erdirilmesini, reklam panolarındaki reklamların kaldırılmasını istiyoruz.

Yüksek Seçim Kurulunun ilgili kararının uygulanmasından emniyet teşkilatı ve mülki amirler yani vali ve kaymakamlar ve emniyet müdürleri sorumludur. İlimizde aday adaylarının yasaya ve YSK kararına aykırı  propaganda ve reklam faaliyetlerine Kocaeli Valililiği, İl emniyet Müdürlüğü, Kaymakamlıklar ile ilçe emniyet müdürlüklerinin ve tüm kolluk kuvvetlerinin kayıtsız kalmasını esefle karşılıyoruz.

 

Sürecin takipçisi olacağız

Büyük Birlik Partisi Kocaeli İl Başkanlığı olarak biz bu sürecin takipçisi olacağız. İlgili makamlara gerekli yasal başvurularımızı yapacağız. Ayrıca tüm aday adaylarına ve teşkilatlarına 3 gün süre veriyoruz. Bu açıklamamızın basında yer almasından itibaren 3 gün içinde tüm reklam panolarından, araçlardan, seyyar tanıtım panolarından aday adaylarının reklam ve propagandalarının kaldırılmaması halinde görevini yerine getirmeyen tüm ilgililer ve aday adayları hakkında ayrıca suç duyurusunda bulunacağız.

 

 

Tek parti iktidarını anımsatan haksız rekabete duyarsız kalmayacağız

İktidar partisine mensup aday adaylarının seçim yasaklarını ihlal eden eylemleri diğer adaylar için haksız rekabet oluşturmaktadır. İktidar partisi tarafından Kocaeli’de sadece kendi adayları varmış gibi bir görüntü oluşturmaya çalışmaları ve propaganda yasağını ihlal etmekten gurur duymaları, tek parti iktidarına özendiklerini açıkça göstermektedir.

 

Oy kaybedecekleri kaygısını bu şekilde gizlemeye çalışıyorlar

Esasen iktidar partisine mensup aday adaylarının bu tutumları seçimlerde oy kaybedecekleri endişesine karşı bir gözdağı ve güç gösterisi yapma telaşından kaynaklanmaktadır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat