Özdilek

Siyaset

DÜNYANIN EN GENÇ TUTUKLU GAZETECİSİNE CHP ZİYARETİ

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Sami Menteş ile Çağdaş Hukukçular Derneği üyelerini ziyaret etti

31 Ocak 2013 Saat: 12:13
DÜNYANIN EN GENÇ TUTUKLU GAZETECİSİNE CHP ZİYARETİ
DÜNYANIN EN GENÇ TUTUKLU GAZETECİSİNE CHP ZİYARETİ
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan, Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Sami Menteş ile Çağdaş Hukukçular Derneği üyelerini ziyaret etti. İl Gençlik Örgütü üyelerinin de bulunduğu heyet, geçtiğimiz günlerde tutuklanan ve dünyanın en genç tutsak gazetecisi olan Yurt Gazetesi muhabiri Sami Menteş’le görüştü. İki saat süren ziyaretten sonra konuyla ilgili açıklama yapan Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan, “Devlet Sami’ye doğum gününde tutuklu gazeteci unvanını hediye etti” diyerek bu duruma tepki gösterdi.

Doğan, “Arkadaşımız Sami, aslında son dönemde duymaya alıştığımız iki sıfata birden sahip, tutuklu bir öğrenci ve gazeteci. Bu arkadaşımız aynı zamanda dünyanın en genç tutuklu gazetecisidir. Gördüğümüz bu tablo, siyasi iktidarın, adaletsizlikteki başarısıdır. Örgütlü düşünceden korkanlar  Sami gibi arkadaşlarımızı sindiremez.  Sami, 10’a yakın demokratik eyleme katıldığı, dergi okuduğu ve bayrak tuttuğu için tutuklandı. Pardon, unutmadan gizli tanığın onu suçladığını söylemeden geçmeyelim. Ama haksızlık etmeden şunu söylemek gerekiyor ki; bu soruşturmada teknik takip ve telefon dinlemesi yapılmamış. Polis devleti bu sefer kendini yormamış” dedi.

Daha sonra konuşan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, haksızlığa uğrayan kim olursa olsun her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise; “Bugün İstanbul ve Kocaeli Gençlik örgütünden arkadaşlarımızla birlikte önce Bakırköy Ceza Evi'nde, sonra burada Çağdaş Hukukçular Derneği'ne üye tutsak avukatlarla görüştük. Bir tek şunu söylemek istiyorum, CHP Gençlik Kolları'nın etkinliklerini görmek istemeyenler, başka örgütlerin gençlik kollarının peşine takılıp mesafe almaya çalışanlar, CHP Gençlik Kolları'nın insan odaklı, insan haklarına duyarlı, ülkenin gündemini yakından takip eden gençlerini takip etsinler” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat