Özdilek

Güncel

Dünya’ya Yayılan Sinerji AZERBAYCAN Aşkı, TADEF 4. Kurultayı, BİLAL DÜNDAR Yeniden Başkan

2006 yılında Kurucu Başkanlığı’nı Mali Müşavir-Emekli Eğitimci-Gazeteci-Yazar Bilal Dündar’ın önderlik ederek kurduğu (TADEF), 4. Büyük Olağan Kurultayı’nı başarıyla ve büyük katılımla Kocaeli’nde gerçekleştirdi.

28 Kasım 2016 Saat: 20:10
Dünya’ya Yayılan Sinerji AZERBAYCAN Aşkı, TADEF 4. Kurultayı, BİLAL DÜNDAR Yeniden Başkan
Dünya’ya Yayılan Sinerji AZERBAYCAN Aşkı, TADEF 4. Kurultayı, BİLAL DÜNDAR Yeniden Başkan

2006 yılında Kurucu Başkanlığı’nı Mali Müşavir-Emekli Eğitimci-Gazeteci-Yazar Bilal Dündar’ın önderlik ederek kurduğu Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu (TADEF), 4. Büyük Olağan Kurultayı’nı başarıyla ve büyük katılımla Kocaeli’nde gerçekleştirdi.

Şu an 15 dernekle faaliyetlerine devam eden TADEF, kurulum aşamaları bitmek üzere olan 3 derneğin katılımı ile 18 dernekle federasyonun katılımı ve çalışmalarını büyütmektedir. Hedeflerini büyüten TADEF başkanı Bilal Dündar, başta Türkiye’de okuyan Azerbaycanlı öğrencilerle ilgili hedeflerini de büyütmüş, hatta bu konuyla ilgili geçtiğimiz ay Ankara’da Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkanı (YTP) Doç Dr. Kudret Bülbül ile bir görüşme gerçekleştirdi. TADEF’e bağlı dernekler şöyle: 1- Adana Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği 2- Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği 3- Amasya Azerbaycan Türkleri Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği 4- Gebze Azerbaycanlilar Derneği 5- Ankara Azerbaycan Evi Derneği 6- Antalya Azerbaycan Evi Derneği 7- İstanbul-Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği 8- Balıkesir Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği 9- İzmir Azerbaycan Kadınları Kültür Merkezi Derneği 10- Çanakkale Azerbaycan Evi Derneği 11- İzmir Azerbaycan Kültür Evi ve Dayanışma Derneği 12- Kars Azerbaycan Evi Derneği 13- Derince Azerbaycan Evi Derneği 14- Edirne Azerbaycan Evi Derneği 15- Kocaeli Azerbaycan Evi Derneği’dir.

Kurultay 3 Gün Sürdü

Ramada Otel Plaza’da gerçekleşen 4. Kurultaya, delegeler ve misafirler Cuma günü gelmeye başladı. Uzun süreli ve profesyonel bir ön hazırlık dönemi geçiren TADEF, 3 gün süren, oldukça şık ve dolu bir etkinlik organizasyonuyla misafirlerini ağırladı. Misafirler en iyi ve en kaliteli şekilde konakladı.

Seçim Başladı… Divan Başkanı, Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe oldu.

Büyük Salon’da gerçekleşen seçimde katılımcılar yerlerini aldıktan sonra, Divan Başkanı ve Kurulu Seçildi. Kocaeli Baro Başkanı Avukat Sertif Gökçe, Divan Başkanı olarak seçilirken, kuruluna Avukat Hülya Dündar Öztürk, Belediye Meclis Üyesi İbrahim Alp ve Kemalettin Hakan Has seçildi.

Seçim sonrası Gündem okundu. Yazılı teklifler alındı ve Gündem, 1 dakikalık saygı duruşu, Azerbaycan Cumhuriyeti Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Milli Marşlarının okunmasıyla başladı.

TADEF Başkanlığına, 4. Kez Bilal Dündar Seçildi.

TADEF ve Kocaeli Azerbaycan Evi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı da olan Bilal Dündar ve Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Eczacı Cavid Aydın, yönetime aday oldu. TADEF Yönetim Kurulu adayı olan Aydın, Dernekler Müdürlüğü ve TADEF Tüzüğü gereği, yeterli sayıda yönetim kurulu, denetim kurulu ve disiplin kurulu asil ve yedek gösterememesi sebebiyle seçime şahsi Başkan Adayı olarak devam etme kararı aldı.

Kurultay’a Azerbaycan Cumhuriyeti Devleti Diasporadan Sorumlu Bakan Yardımcısı Valeh Haciyev, Azerbaycan Cumhuriyeti Devleti İstanbul Baş Konsolosu Mesim Haciyev, Diasporadan Sorumlu Bakanlığın Türkiye Masası Sorumlusu Kanan Mammadov, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, hali hazırda TADEF’e bağlı 15 dernek kurullarından katılımcılar, delegeler ve misafirler katıldı. Kurultayı, Azerbaycan Devleti’nden İctimai Tv, Az Tv, Space Medya, Türkiye’den Uluslararası Haber Ajansı, Türkuaz Haber Ajansı Genel Müdürü, Visiontv.az Türkiye Sorumlusu ve TADEF’in yayımını yaptığı Azerbaycan’ın Sesi Dergisinin Yazarı Veysel Kavrayan takip etti.

77 delegeye sahip TADEF’in 4. Olağan Kurultayı’nın gerçekleştiği seçimde, Bakan Yardımcısı Valeh Haciyev, Başkan Adayı Bilal Dündar, Başkan Adayı Cavid Aydın konuşma yaparken. Temenniler bölümünde Çanakkale Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Sadettin Gündüz söz aldı.

Seçimde, TADEF’e bağlı 15 dernekten 77 delegeye sahip olduğu kişiden, 52 oyun kullanıldığı, 51 oyun geçerli olduğu seçimde, Şahsi olarak seçime giren Başkan Adayı Cavid Aydın 5 oy alırken, kalan oyları Başkan Adayı Bilal Dündar aldı. Bu sonuçlarla yeniden TADEF Başkan Adayı olan Bilal Dündar’ın listesi seçimi kazanmış oldu.

4. Kez TADEF Başkanı Olan Bilal Dündar'ın Listesi Şu Şekilde

Yönetim Kurulu Asil: 1- Bilal Dündar 2- Yakup Bulut 3- Mülazim Pasha 4- Erdoğan Çeçen 5- Cevahir Damar Ahmedova 6- Sefer Karakoyunlu 7- Canip Nuray 8- Volkan Aydemir

Yönetim Kurulu Yedek: 1- Mehmet Seven 2- Belkıs Yakıcı 3- İlhan İşbaşı 4- Bedri Taşan 5- Güven Deniz 6- Tiller Gödekli 7- Ahmet Gündoğdu 8- Metin Yıldırım 9- Gökhan Erbağ

Denetim Kurulu Asil: 1- Vahit Korkmaz 2- Kemal Güney 3- Eşref Tuna 4- Kemalettin Hakan Has 5- Cemil Tanıl

Denetim Kurulu Yedek: 1- Mustafa Yıldırım 2- Filiz Civan 3- Süphan Candemir 4- Fidan Çelik 5- Hilal Karadağ

Disiplin Kurulu Asil: 1- Muttalip Ulutanrıverdi 2- İbrahim Balyan 3- Hüsnü Akçay

Disiplin Kurulu Yedek: 1- İsmet Alpaslan 2- Nihat Çelebi 3- Kadir Bozatay

Bilal Dündar’a Fahri Konsolosluk Görevi Önerisi

Genel Kurul’a İzmit’te Azerbaycan Fahri Konsolosluğu kurulması ve bu görevi ifa etmesi için TADEF Başkanı Bilal Dündar’ın görevlendirilmesinin gündemde değerlendirilmesi konusu sunuldu. Bu sunu oylamada oy çokluğuyla gündeme eklendi. Salonda bulunan Azerbaycan İstanbul Baş Konsolosu’na bu konuyu gündeme ve değerlendirmeye açılması konusunda fikir telakkisi sunuldu.

Temennilerde; Bilal Dündar’dan Barış, Kardeşlik ve Kurum Vurgusu

Seçimde temenniler bölümünde söz alan Cavid Aydın, eleştirilerini bildirerek, ‘’biz bu federasyonda olmaktan dolayı mutluyuz, bugün demokratik hakkımı kullandım, gördüğüm yanlışları söylemek istedim’’ dedi. Seçim sonucunda ise Seçilen Başkan Bilal Dündar’a başarılar dileyen Aydın, ‘’biz çalışmalarımıza devam edeceğiz, amacım sorun çıkartmak değil, katkı koymak dedi.

Söz alan Bilal Dündar, federasyona bağlı bir dernek başkanının, sosyal medyada ve basında, federasyona yakışmayan açıklamalarda bulunmasını, ve iç mesele ve sırların ifşa edilmesinin, Ermeni Diasporasının değirmenine su taşımak olduğunu ifade etti. Bu bir gönül işidir, biz evimizden, çocuklarımızdan ve hayatımızdan alarak buraya tüm enerjimizi veriyoruz. ‘’Maddi, manevi verdiklerim vereceklerimin teminatıdır’’ diyen Bilal Dündar, Mali Müşavirlik ofisimi bu federasyona daha fazla yönelmek istediğim için kapattım, hiçbir yerden maddi destek almadıklarını ve bu kadar yoğun bir tanınma, tanıtma faaliyetlerine tek başına merkez federasyon derneği olarak baş etmekte çaba gösterdiğini ve bu konuda diğer dernek arkadaşlarımın da desteklerini arttırmalarını rica etti. Bu tarz açıklamalar bize zarar verir. ‘’Aydın bana eleştiride bulunabilir, insan olarak hatalı varlıklar olarak hatalarım varsa belirtilebilir. Ancak kuruma zarar veren kim olursa olsun tüm gücümle karşı dururum’’ diyerek sözlerine devam eden Dündar, seçim sonucu sonunda seçilmesinden sonra ise yaptığı konuşmada: Aydın, benim kişisel olarak ve kurum olarak çocuğumdur. Kendilerine karşı hiçbir durumum oluşamaz. Bu güne kadar yaklaşık 22 bin öğrenci okuttum. Gerekirse, teşbihte hata olmazsa oğlum gibi severim, oğlum gibi konuşurum yeter ki diasporaya, TADEF’e bir zarar gelmesin ve kendisinin başarı dileklerini bu ortak kurum başarımızdır diyerek bir başarı varsa Aydın’ın da bunda katkısı vardır. Bir olmalıyız, diri ve dik olmalıyız. Düşmanımız çok, sevenimiz de çok. Bu sebeple dikkatli olmalıyız’’ diyerek barış ve kardeşlik vurgusunda bulundu. Tüm katılımcı, dernek yöneticileri, üyeleri, delegeleri ve misafirlerine teşekkür etti.

Yoğun katılımlı Gala Yemeği,

Gecede Birlik ve Beraberlik içeren Gövde Gösterisi

Saat 19:00’da Ramada Plaza Otel’de Büyük Balo Salonu’nda gerçekleşen davete şehrin, Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın ileri gelenleri katılım gösterdi. Birlik gözlemlenen Gala Yemeği, bir anlamda Azerbaycan ruhunu salondaki misafirlere hissettirdi. Azerbaycan’da ve diasporada bulunan derneklerin, sivil toplum kuruluşlarının ne kadar önem arz ettiği konuşmaları kulaklara çalındı.

Davette Azerbaycan Cumhuriyeti Devleti Dispora’dan Sorumlu Bakan Yardımcısı Valeh Haciyev, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Mesim Haciyev, Kocaeli Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan ve eşleri, Türkiye masası sorumlusu Kanan Mammadov, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Büyükşehir Belediye Başkanı Baş Danışmanı ve TEMA Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol ve eşleri, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan ve eşleri, Kartepe Eski Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı (Bal-Türk) Bayram Çolakoğlu, Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe, Ramada Plaza Otel’in sahibi iş insanı Kemalettin Akkur, Uluslararası Basın Federasyonu Başkanı Şerafettin Şıvkın, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, Kocaeli Muharip Gaziler Derneği Yöneticileri, Kocaeli Turizm Derneği İkinci Başkanı, Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği Kurucu Eski Genel Sekreteri, Bal-Türk ve Kocaeli Azerbaycan Evi Derneği Üyesi Eğitimci-Gazeteci-Yazar Veysel Kavrayan, TADEF’e bağlı 15 dernekten yönetici ve üyeler, TADEF Sekreteri Sevil Saral ve ailesi katıldı.

Davette halk müziği alanında bir bey ve bir bayan solist sahne alırken, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk istek üzerine İki harika eseri fevkalade seslendirdi.

Dündar, davette iki kere söz alarak, günün anlam ve önemine binayen konuşmada bulundu. Davet Azerbaycan müziğine özgün eserler eşliğinde katılımcıların Azeri Dansı gösterileriyle son buldu. Ayrıca Dündar, TADEF Genel Başkanı olarak, Kocaeli Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan’a, Kartepe Eski Belediye Başkanı Şükrü Karabalığa katkılarından dolayı ve Bilal Dündar’ın öğrencisi olması hatırlatılarak, İzmit Ramada Plaza Otel’in sahibi Kemalettin Akkur’a TADEF’e ve TADEF’in çıkarttığı Azerbaycan’ın Sesi Dergisine katkılarından dolayı, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk’e plaket sunumunda bulundu.

Kurultay’ın son gününde seçilen liste kapalı bir toplantıyla ilk seçilmiş üyeleri ile toplantılarını gerçekleştirmiş oldu.

Valeh Haciyev

Tüm bu süreçte Azerbaycan Cumhuriyeti Devleti Diasporadan Sorumlu Bakan Yardımcısı Valeh Haciyev’in kurultaya özgü özverili çalışmaları gözden kaçmadı. Halka yakın, sıcak ve hakkaniyetli tavrı katılımcılardan takdir topladı. Azerbaycanlı öğrenci konusuna önem verdiğini hatırlatarak, her zaman gönüllülük gerektiren diaspora işlerine zaman ayıran TADEF’in yanında, arkasında olduklarını belirttiler. Diaspora işlerinde kapital konuşulmaz, bu işte hesap yapılmaz. Bu güçlü bir devlet olmanın gerekliliğidir. Umumi Liderimiz Rahmetli Heyder Aliyev’in, Prezidentimiz Ali Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in ve Diasporadan Sorumlu Bakanımız Nazım İbrahimov’un düsturuda benim özgörümde Diasporada harcanan kapitalin halk tabiriyle pul olduğunu belirtti. Çünkü bunun parasal ölçütü yoktur. Konu Azerbaycan Cumhuriyeti Devleti’yse, konu Karabağ Sorunu ve Hocalı ise gerisi teferruattır dedi. Azerbaycan ve Türkiye Lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün iki devletle ilgili düşüncelerine sözlerinde yer verdi.

Haber: Veysel Kavrayan

Eğitimci-Gazeteci-Yazar

veyselkavrayan@gmail.com

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat