Özdilek

Turizm

Dünya turizm trendlerini İzmir’de buluşturacak

Travel Turkey İzmir; sektörel kazanç fırsatlarının yanı sıra fuarın dört bir yanında düzenlenen etkinlikleri ile dünya turizm trendlerini fuarizmir’de bir araya getiriyor.

1 Aralık 2021 Saat: 15:41
Dünya turizm trendlerini İzmir’de buluşturacak
Dünya turizm trendlerini İzmir’de buluşturacak

Dünya turizm trendlerini İzmir’de buluşturacak

Bu yıl bünyesine TTI Outdoor’u ekleyerek ziyaretçilerine alternatif bir fuar deneyimi kazandıracak olan Travel Turkey İzmir; sektörel kazanç fırsatlarının yanı sırafuarın dört bir yanında düzenlenen etkinlikleri ile dünya turizm trendlerini fuarizmir’de bir araya getiriyor. Travel Turkey İzmir Turizm ve TTI Outdoor Fuarları, 2 Aralık 2021 Perşembe günü açılıyor.  

 

Ulusal ve uluslararası turizm aktörlerinin buluşup dünya çapında iş anlaşmalarının yapıldığı bir turizm borsasına dönüşecek olan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, birbirinden farklı etkinlikleri ile 2-4 Aralık 2021 tarihleri arasında misafirlerini ağırlayacak. Dünya turizm trendlerini İzmir’de buluşturacak olan 15. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, aynı zamanda Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerini de öne çıkarmaya devam ediyor. Yaz turizminin yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanındaki tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerin keşfedilmesini sağlayan fuar, ülkenin dört mevsim yaşayan bir turizm potansiyeline sahip olduğunun tüm dünyaya tanıtılmasını sağlıyor. Bu yıl ilk kez düzenlenecek TTI Outdoor – Kamp, Karavan, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı ise, 2-5 Aralık tarihleri arasında macera sever ve doğa tutkunu misafirlerini ağırlayacak.

 

Onur konuğu il: Edirne

Kültürel mirasları fuar çatısı altında buluşturarak dünya turizm trendlerinde kentlerin ön plana çıkmasına benzersiz bir katkı sunan Travel Turkey İzmir, bu yıl onur konuğu il olarak Edirne’yi ağırlayacak.  Anadolu ve Rumeli’yi birbirine bağlayan Meriç Köprüsü gibi her iki yakanın tarihi ve kültürel değerlerini içinde barındıran Edirne, tüm mirası ile 2-4 Aralık tarihleri arasında onur konuğu il olarak fuardaki yerini alacak. Edirne’nin turizmi, tarihi, kültürü ve gastronomisi; kente hizmet veren işletmelerden olan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Ticaret Borsası, İpsala Ticaret Borsası, Keşan Ticaret Borsası, Uzunköprü Ticaret Borsası, Uzunköprü Ticaret Odası, Uzunköprü Bal Üreticileri Birliği, oteller, seyahat acenteleri, turizm STK’ları, profesyonel tur rehberleri eşliğinde tanıtılacak. Katılım organizasyonunu Edirne Belediyesi’nin üstlendiği 112 metrekarelik alanda kentin gastronomisini tanıtacak tava ciğeri, saray helvası olarak adlandırılan deva-i misk, deva içeceği, bademezmesi, bademli kurabiye, Edirne, İpsala ve Uzunköprü Pirinci, dünyaca ünlü Edirne Peyniri, Edirne karo ustası ile workshop, aynalı süpürge gibi kültürel ve turizm varlıkları tanıtımları yapılacak.

 

İzmir’in turizm faaliyetleri tanıtılacak

Turizm trendlerinin tüm dünyada hızlı bir değişime girmesi, Türkiye’de de sürdürülebilir turizmin önemini açığa çıkardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi öngörüsü ve kent paydaşları ile geliştirilen İzmir Turizm Stratejisi ve Eylem Planı, Şubat ayında düzenlenen 14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı’nda tanıtılmıştı. “Uygarlıklara yön veren pek çok kavram, düşünce

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat