Özdilek

Turizm

Dünya Gençleri Kartepe’yi Sevdi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

     AISEC Kocaeli’nin düzenlediği ve Kartepe Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin destek verdiği “Dünya Gençleri Bize Katılıyor” projesi kapsamında 12 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında 10 farklı ülkeden 20 yabancı üniversite öğrencisi Kartepe’de ağırlandı. Endonezya, Çek Cumhuriyeti, Meksika, Brezilya, Fas, Çin, Hindistan, Pakistan, Belçika, Rusya ve Polonya gibi ülkelerden dünya gençleri ilimizde ağırlanırken Kartepe’yi de yakından tanıma imkanı buldular.

 

     Proje kapsamında gerek atölye çalışmalarında gerek dış ortam faaliyetleriyle çeşitli kültür faaliyetlerinde bulunan ve ilçe halkı ile de kaynaşan dünya gençleri önceki gün de Serenderpark’ta ki yemekte doğa ile iç içe olma fırsatı buldu. Kartepe’nin farklı bölgelerinde çeşitli kültürel gezilerde yapan gençler özellikle yeşil doğa bitki örtüsüne hayran kaldıklarını belirttiler. Çek Cumhuriyetinden Adela Chromcakova, Çin Halk Cumhuriyeti’nden Yanxi Liu ve Fiona Xie, yedikleri dondurmanın tadına varamadıklarını belirterek, “Burada bulunduğumuz süre içinde bölge halkı biz çok yakın davrandı” dedi.

 

      Kendilerini geliştirme imkanı bulduklarını belirten Endonezyalı Bianca Lidya ve Pturi Ramadani ise, “Farklı din, dil ve ırka sahip biz dünya gençlerinin kaynaşmasının sağlandığı bu proje kapsamında Türk gelenek görenekleri ve Türk mutfağı yanı sıra ev sahipliği bizleri çok mutlu etti. Şartlar uygun olduğunda ülkenize ve Kartepe’ye tekrar gelmek isteriz” dediler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat