Özdilek

Kültür/Sanat

Dünya Gençleri Gölkayı Beğendiler

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

    Gölkay Park, dünyaya açılma hedefiyle yola çıkan İzmit Belediyesi’nin kentin doğusunda kazandırdığı doğal bir proje olarak büyük ses getirmeye başladı.

 

 

Yapay bir tesis olmaması nedeniyle raylı kayak sistemiyle hizmet verebilen dünyadaki doğal tek tesis olma özelliğini de taşıyan Gölkay Park, tam 12 ülkeden üniversite öğrencisi gençleri bir araya getirdi. Körfez Rotary Kulübü’nün yaz kampı nedeniyle ülkemize gelen ve 15 gün boyunca Kocaeli’nde kalacak olan gençler, Gölkay’da bol bol su kayağı yaptı.Yılın en sıcak günlerini yaşadığımız bugünlerde çok güzel bir tesis olarak Gölkay’ın İzmit’e çok ciddi katkılar getireceğini ifade eden Körfez Rotary Kulübü Başkanı Tarık Orak ile kafileye eşlik eden KYÖD Başkanı Hakan Tanta, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı projeden dolayı kutladılar. Başkan Doğan, da göreve geldikleri ilk andan itibaren tarih, kültür ve turizm kenti İzmit kimliğini öne çıkaracak çalışmalar içersinde olduklarını belirterek Gölkay Park’ın bu amaca uygun bir proje olduğunu kaydetti. Eylül ayındaki Avrupa ve Dünya Su Kayağı Şampiyonaları öncesinde ilk yabancı konuklarını ağırlayan Gölkay Park oldukça hareketli bir gün yaşadı. Türkiye’den iki öğrencinin yanı sıra 17 - 20 yaş arası gençlerin yer aldığı Bulgar, Hırvat, Finlandiyalı, ABD’li, Avusturyalı, İtalyan, Mısırlı, İsviçreli, Hollandalı, Alman, Macar ve Belçikalı gençler tesise hayran kaldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat