Özdilek

Kültür/Sanat

Dünya çocukları Taksim'de bayram yaşadı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Dünya çocukları İstanbul Boğazı’nın eşsiz güzelliğini gördü, İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı’nı renklendirdi

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Festivali kapsamında Kocaeli’ne gelen dünya çocukları İstanbul Taksim’de barış ve dostluk mesajları verdi. Muammer Karaca Tiyatrosu önünden nostaljik arabalarla Taksim Meydanı’na gelen çocuklar burada geleneksel gösterilerini sundu. Oldukça renkli geçen programda vatandaşlar dünya çocuklarının fotoğrafını çekmek için birbirleriyle yarıştı. Çocuklar düzenlenen boğaz turuyla da İstanbul’un eşsiz güzelliğini görme fırsatı yakaladı.

 

NOSTALJİK ARAÇLARLA KORTEJ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği ve 41 ülkeden 1000 çocuğun katıldığı Çocuk Festivali kapsamında dünya çocukları İstiklal Caddesi'nde üstü açık 20 nostaljik araçla kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Taksimde gerçekleştirilen kortej ve bando gösterisi renkli görüntülere sahne olurken turistler başta olmak üzere cadde üzerindeki esnaf ve vatandaşlar korteji ilgiyle izledi.

 

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU DA KATILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun da katıldığı kortejde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kocaeli Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan da yer aldı. Kortejde çocukları selamlayan Başkan Karaosmanoğlu, Taksim Meydan’ındaki Hindistan grubunun gösterilerini izledi.

 

İSTANBUL’A HAYRAN KALDILAR

Öte yandan İstanbul programının ilkinde dünya çocukları teknelerle boğaz turu yaptı. Bostancı İskelesi’nden başlayan gezi boğazdaki keyifli dakikalarla sürdü. Misafir çocukların yanı sıra grup liderlerinin de katıldığı gezide çocuklar doyasıya eğlendi. Çocuklar İstanbul’un büyülü güzelliğine hayran kaldılar

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat