Özdilek

Siyaset

DSP'de Parkalı aday tanıtımı

Demokratik Sol Parti Derince, Körfez, Başiskele, Gebze ve Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarını açıkladı. DSP’nin Büyükşehir belediye başkan adayı Ziya Topal, “Solun tek adayıyım” diyerek parkasını giydi

14 Şubat 2019 Saat: 22:48
DSPde Parkalı aday tanıtımı
DSP'de Parkalı aday tanıtımı

Demokrastik Sol Parti (DSP) geçtiğimiz günlerde İzmit Belediye Başkan Belediye Başkan Adayı olarak İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım’ı açıklamıştı. Yıldırım’ın açıklamasının ardından DSP 4 ilçe ve büyükşehir belediye başkan adayını daha açıkladı. Adayların açıklandığı basın toplantısına DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, il yöneticileri ve partililer katılım gösterdi. Gölcük, Kartepe, Kandıra ve İzmit geçtiğimiz dönemde açıklanırken  Çayırova, Darıca, Dilovası ve Karamürsel’in başkan adaylarının önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.

 

Adaylar açıklandı

Derince Belediye Başkan Adayı Kenan Baş, Körfez Belediye Başkan Adayı Vedat Taştekin,  Başiskele Belediye Başkan Adayı Mahir Tanta , Gebze Belediye Başkan Adayı olarak Hasan Yıldız açıklanırken Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ziya Topal kamuoyuna duyuruldu. Hasan Yıldız rahatsızlığından dolayı programa katılım gösteremediği açıklandı.  DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak geçtiğimiz günlerde ÇEKÜL Vakfı Başkanı Numan Gülşah’ın adı ön plana çıkmıştı. Fakat sonrasında Gülşah, sağlık sorunlarından ötürü aday olmasının söz konusu olmadığını açıklamıştı.

 

Basın emekçisi Vedat Taştekin Körfez adayı oldu

Aday tanıtımı ankara’da olacak

Programda konuşan DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, “DSP olarak Kartepe, Kandıra, Gölcük ve İzmit Belediye Başkan adaylarımızı açıklamıştık. Bugün Büyükşehir, Derince,Körfez, Başiskele ve Gebze adaylarımızı açıklayacağız. Kalan 4 ilçemizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 25 Şubat günü Ankara’da toplu halde aday tanıtım toplantısı yapacağız. Burada yapacağımız toplantımızı iptal ettik. Tüm adaylarımızla o programa güçlü bir  şekilde katılacağız.  Her adayımız gerekli çalışmaları yapacaktır” dedi.

 

Parkasını giyerek kürsüye çıktı

 Dedeoğlu’nun ardından söz alan DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Ziya Topal “Ben solun tek adayıyım” dedi ve ardından parkasını giydi. Topal ardından yaptığı konuşmada, “Kocaeli Türkiye sanayisinin başkenti fakat Kocaeli bulunduğu bölge gereği İstanbul’a bakabilecek bir şehir. Kocaeli’deki halk 269 köy İstanbul’a bakabilecek güçte. Rahmetli başkentimiz Bülent Ecevit’in izinde gidersek, Kocaeli halkını huzura ve mutluluğa boğarız. Hedefimiz Kocaeli’yi Kocaelililerle birlikte yönetmektir. Köy meclisleri kurup halkın talebine göre hareket edeceğiz. Ben 30 yıllık inşaat mühendisiyim. Deprem gerçeğini saklayarak bir yere gelemeyiz. 1999 depreminden sonra 20 yıl oldu yapılan birşey yok. Biz 1 Nisan’da İnşallah büyükşehiri ve diğer ilçeleri almak için elimizden geleni yapacağımıza namus sözü veriyoruz” diye konuştu.

 

DSP’nin adayları

 

Büyükşehir: Ziya Topal

 

Derince: Kenan Baş

 

Körfez: Vedat Taştekin

 

Başiskele: Mahir Tanta

 

Gebze: Hasan Yıldız

 

Gölcük: Gülten Erenkaya

 

Kartepe: Temel Ofluoğlu

 

İzmit: Hülya Yıldırım

 

Kandıra: İsmet Demir

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat