Özdilek

Siyaset

DSP Onur İste’yi ağırladı

DSP İl Örgütü, partinin Hukuk İşlerinden Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Onur İste’yi ağırladı. Burada bir basın açıklaması yapan İste, basın özgürlüğünün öneminden bahsetti.

16 Ocak 2015 Saat: 17:57
DSP Onur İste’yi ağırladı
DSP Onur İste’yi ağırladı

Demokratik Sol Parti (DSP) Hukuk İşlerinden Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Onur İste, Kocaeli İl Örgütü’nü ziyaret etti. İl Başkanı Hayati Özzeren ve İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım tarafından ağırlanan İste, burada bir basın açıklaması yaptı. İste şöyle konuştu: “Bugün burada bulunma sebebimiz Kocaeli Gazeteciler Cemiyetinin basın onur gününe katılmaktı. 1923’te Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve son basın toplantısını İzmit’te yapması münasebetiyle bu gün tertip edilmişti. Aslında hiçbir Osmanlı paşasının amacı Osmanlı’yı yıkmak değildi. Hepsi de sonuna kadar Osmanlı’yı kurtarmayı denediler. Ancak zaman öyle bir zamandı ki, imparatorluklar çağı bitmiş, ulus devletlerin zamanı başlamıştı.

 

DAHA FAZLA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ
İşte Türkiye’nin kurucuları da, batılılar tarafından bir milletin yok edilmesine izin vermediler ve Osmanlı devletinin küllerinden Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurdular. O zamanın çağdaş fikri olan Cumhuriyet ideolojisini temel alarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurdular. 2014 Türkiyesi’nde ihtiyacımız olan, daha fazla demokrasi, daha fazla insan hakları, daha fazla ifade özgürlüğüdür. Biz, çağımızın ihtiyacına uygun şekilde; yazdıkları için işten atılmayan, hapislere düşmeyen, kendi kendisine oto sansür uygulamak zorunda kalmayan bir basın istiyoruz. Nasıl ki 1923 Türkiye’sinin ihtiyacı olan Cumhuriyet’ti, bugünün ihtiyacı olan da daha fazla demokrasi daha fazla basın özgürlüğüdür.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat