Özdilek

Siyaset

DSP KONGRESİNDE KAVGA

DSP kongresine başkan adayı Ahmet Bahar’ın listesini eksik olması nedeniyle kabul edilmemesi üzerine kavga çıkt

24 Mart 2013 Saat: 16:43
DSP KONGRESİNDE KAVGA
DSP KONGRESİNDE KAVGA
DSP kongresinde kavga çıktı. Bugün KYÖD Sosyal Tesisleri`nde yapılan kongrede mevcut başkan Selman Gürpınar ile Derince eski İlçe Başkanı Ahmet Bahar başkanlık için aday oldu. Başkan adaylarından Ahmet Bahar`ın listesininin eksik olması nedeniyle adaylığı kabul edilmedi. Bunun üzerine başlayan tartışma tekmeli yumruklu kavgaya dönüştü.

MASUM TÜRKER KATILDI
Katılımın yoğun olduğu kongrede divan başkanlığını Önder Aksakal, divan başkan yardımcılığını Numan Gülşah, katip üyeliklerini ise Kerem Bıyıklı ile Feride Köstanlıoğlu yaptı. 75 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongre ilk olarak bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Kongrede açılış konuşmasını genel başkan Masum Türker yaptı. Türker, kongrenin birkaç açıdan önemi olduğun belirtti. 
 

MUHTEMEL TEHLİKELER
Türker, “Bu tür toplantılarda coşku yaratmak için çok daha farklı söylemlerle yaklaşılır. Ben sizi coşturmak yerine Türkiye`nin yeniden inşa edilmek istenen geleceğini ve muhtemel tehlikeler ile birlikte mücadele için neler yapmamız gerektiğini anlatacağım” dedi. Türker, 21 Mart Nevruz kutlamaları ile 29 Ekim kutlamalarını karşılaştırarak ulusal medyayı eleştirdi. Ya 21 Mart ideolojisinin gerçekleştirilmesini bekleyeceklerini ya da kendi ideolojilerine sahip çıkacaklarını ifade eden Türker, sözü Mavi Marmara ile ilgili özre getirdi. 
 

AKP`NİN TERÖRE YAKLAŞIMI
Gündemde büyük etki yaratan İsrail`in Türkiye`den özür dilemediğini söyleyen Türker, İsrailliler`in kavga ve mücadelesinin bizden farklı olduğunu kaydetti. Türker, “Biz bize hakaret edene yardım ederiz. Bizim yapılan açıklamalara itiraz etmememizi hatta o açıklamaları alkışlamamızı bekliyorlar. Partimizin içinde işi gücü dedikodu olanlar bile bizim açıklamalarımızın dikkate alınmadığını görmüyor” dedi. AKP`nin teröre yaklaşımını da eleştiren Türker, “Biz iktidara talipsek bu gün çalınan leke Tayyip Erdoğan aracılığı ile bize de bulaşacaktır” dedi. 
 

DSP`NİN FARKI
Erdoğan`ın o gün aniden hastalandığını ifade eden Türker, “Düne kadar Büyük Ortadoğu projesinden bahsediliyordu. Öcalan 21 Mart`ta ilan edilen projenin eş başkanı. Erdoğan ile Öcalan`ın ortaklığını Öcalan`ın açıklanması istendi. Öcalan mektubunu hiçbir AKP`linin itiraz ettiğini gördünüz mü. Erdoğan`ın danışmanı diyor ki Başbakan ile Öcalan yüzde 95 örtüşüyor. Örtüşmedikleri yüzde 5`lik kısım ne, o gün orada Türk Bayrağı olmamasıydı. Orada yıllardır bayrak var mı. DSP farkı bu işte” açıklamasında bulundu.
 
 
LİSTEYİ UYGUN BULMADI
Genel başkan Türker`in konuşmasının ardından faaliyet raporu ve deneti raporu okundu. Aday listelerini alan divan başkanı Önder Aksakal, aday olan Ahmet Bahar`ın listesini uygun görmediği için kabul etmedi. Aksakal, Bahar`ın listesindeki 3 ismin DSP üyesi olmadığını ve denetim kurulu listesindeki sayısının 5 kişi olması gerektiğini belirterek eksik olan 2 kişiyi tamamlamasını istedi.
 
LİSTENİN YENİLENMESİ İSTENDİ
Öte yandan Aksakal, Bahar`ın yönetim kurulu listesindeki 14 ismin yarısından bir fazlasının ilimizdeki merkez ilçe olan İzmit üyesi olması gerektiğinin tüzüklerinde yazdığını belirterek,  listeyi yenilemelerini istedi. Ancak bu sırada aday olan Ahmet Bahar ve destekleyen bazı partililer, divan başkanı Aksakal`a teki göstererek, istekleri kabul etmedi. Aksakal ise kimseye kasti bir hareket olmadığını söyledi.
 
TEKME TOKAT
Tam divan ile partililer arasında liste tartışması yaşanırken diğer tarafta bazı partililerin sözlü tartışmaları kavgaya dönüştü. İki ayrı listede yer alan bazı partililerin kavgası ise tekme tokatla devam etti. Divan başkanı Aksakal, Bahar`ın listesinin yeni halinin de uygun olmadığını belirterek, kabul etmedi ve seçime tek listeyle devam etti. Aksakal, “Toplama listeyle bu parti yönetilmez ve aday olunmaz” demesinin ardından tek listeyle devam edince kongrede kavgalar durmak bilmedi. Sözlü olarak bağrışmalar genel başkan Türker`in önünde devam etti. 
 
 
SELMAN GÜRPINAR`IN YÖNETİM KURULU LİSTESİ;
Selman Gürpınar, Hüseyin Tuluç, Mehmet Karabaş, Gazanfet Şeyhan, Hayati Özzeren, Meral Uçarı, Kanan Baş, Meral Oral, Ecevit Ülker, Sinan Gürbüz, Şeref Yılma, Hacer Yüce, Mahir Tanta, Abdurrahman Özşentürk, Burhan Gülkan, Kerem Bıyıklı, Feride Kestanlıoğlu, Özkan Nara ve Onur Serimer
DENETİM KURULU; Çetin Çavuş, İhsan Atmaca, Tülin Keçeci, Recep Keskin ve Hail Eray
KURULTAY DELEGELERİ; Selman Gürpınar, Hüseyin Tuluç, Mehmet Karabaş, Gazanfer Şeyhan, Meral Uçarı, Hacer Yüce, Kenan Baş, Meral Oral, Halim Dedeoğlu, Nezahat Keskin ve Abdurrahman Özşentürk, Hülya Yıldırım Kahraman, Güldane Abay, Gülden Aynaz, Musine Yazıcı, Yılmaz Karanlık, Rasim Kara, Selime Tanta, Gündüz Kamil Çehreli, Serpil Balkan, Nuri Özkara ve Şeref Yılmaz
 

AHMET BAHAR`IN YÖNETİM KURULU LİSTESİ;
Aytül Ersöz, Erol Yasak, Alaattin Emiral, Yusuf Ünel, İrfan Demircan, Kemal Çapraz, Tahsin Bal, Serkan Kasımoğlu, Cumhur Kap, Rıdvan Subaşı, Hülya Yalçın, Turgay Ünver, Çetin Uysal, Kemal Demirkol.
DENETLEME KURULU; Bekir Gedikli, Mustafa Temizel, Yakup Erol, Kemal Çapraz, Gülsüm Aladağ.
KURULTAY DELEGELERİ;
Ahmet Bahar, Vural Baş, Hülya Yıldırım Kahraman, Selime Tanta, Gündüz Kamil Çehreli, Çetin Çavuş, Gülsüm Aladağ, Rabia Erol, Bekir Gedikli, Nurten Güven, Aytül Ersöz, Nihal Sapmaz. Alaattin Emiral, Yusuf Ünel, Kemal Çapraz, Rıdvan Subaşı, Yakup Erol, Gülbanu Erçetin, Atila Yıldırım, Mehmet Karakaş, Serkan Kamıoğlu, Hayrettin Sapmaz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat