Özdilek

Siyaset

DSP İzmit'te Yıldırım İlçe Başkanı

DSP il binasında gerçekleşen DSP İzmit ilçe kongresinde mevcut İzmit ilçe başkanı Hülya Yıldırım tek liste olarak girdiği kongrede seçilmiş başkan oldu

6 Haziran 2016 Saat: 09:15
DSP İzmit'te Yıldırım İlçe Başkanı
DSP İzmit'te Yıldırım İlçe Başkanı

Demokratik Sol Parti İzmit İlçe örgütünün 10. Olağan Genel Kurul’u dün DPS il binasında gerçekleşti. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongreye DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, DSP PM Üyeleri Yakup Kalmuk, Gazanfer Seyhan, İzmit İlçe mevcut Başkanı Hülya Yıldırım, ADD Yahya Kaptan Şube Başkanı Yakup Gökçe, KYÖD Başkanı Mehmet Toker, ADD İzmit Şube Başkanı Ahmet Kavas, DSP İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri katılım gösterdi.

 

‘SİYASETE KATKI SUNAN BİR PARTİ’

Kongrede konuşan KYÖD Başkanı Mehmet Toker, "DSP bu güne kadar Türkiye'nin demokrasi mücadelesine katkı sunmuş bir partidir. Siyaseti dar kesitlerde değerlendirirsek yanılgılarımız artar. Ben önümüzdeki süreçte DSP'nin Türkiye siyasetine daha çok katkıda olacağına inanıyorum. Aynı zamanda kent sorunlarında da DSP'nin önümüzdeki süreçte söz sahibi olacağına yürekten inanıyorum" dedi.

 

YILDIRIM SEÇİLMİŞ BAŞKAN

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Numan Gülşah'ın divan başkanlığına seçildiği kongreye tek liste olarak giren DSP mevcut İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım yapılan oylama sonuncunda seçilmiş başkan oldu. Yıldırım bilindiği gibi DSP eski il yönetiminin istifasının ardından DSP Genel Merkez'i tarafından İzmit ilçe başkanı olarak göreve atanmıştı.

 

'ÜLKEMİZ ZOR DÖNEMDEN GEÇİYOR'

Kongrenin sonunda teşekkür konuşması gerçekleştiren İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım," Ben burada olmaktan dolayı çok mutluyum. DSP'liler olarak Türkiye'deki tüm etnik, dini unsurlarımızla tek vücut olmaya davet ediyoruz. Ülkemiz maalesef çok günlerden geçiyor. Her gün şehitlerin geldiği bir ülke olduk. Bizler artık anaların ağlamasını evlatlarımızın şehit olmasını istemiyoruz. Kongremiz kentimize ve ülkemize hayırlı olsun" dedi. Yıldırım'ın konuşmasının ardından dilek ve temenniler kısmında partililer Türkiye siyasi tarihine dair değerlendirmelerde bulunarak DPS'nin yol haritasına yönelik önerilerde bulundu.

 

'CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET ETMEYİN'

DSP eski İl Başkanı Selman Yıldırım kongrede yaptığı konuşmada, "Dönemimiz ilk defa insanlar, vatandaşlar Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklanıyorlar. Vatandaşları buradan uyarıyoruz, Sayın Cumhurbaşkanı'na hakaret etmesinler. Hakaret edildiği zaman biz kaybediyoruz.  Ben birçok arkadaşımızı bu konuda savunuyorum. Ama sizden rica ediyorum kullandığımız sözlere dikkat edelim. Türkiye'de hukuk ayaklar altına alındı. Cumhurbaşkanı'da hukuka uygun hareket etmiyor. Bu yüzden ben bile bir avukat olarak hukuka güvenimi tam anlamı ile olmasa da yitirdim" ifadelerini kullandı.

 

'DSP KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞUYOR'

DSP mevcut il başkanı Halim Dedeoğlu ise,"Bize sık sık DSP bitti, kayboldu diyor. Bakın, biz genel ve yerel seçimlere giren bir partiyiz. Eğer örgütlü bir parti olmasaydık bugün seçimlere giren bir parti olamazdık. Geçmiş dönem il başkanımızın uslüp konusundaki söylemlerine katılıyorum. Eleştirirken doğru kelimeleri kullanmak önemli. Türkiye'nin bugün DSP'ye ihtiyacı var. Bu anlamda kongremizin hayırlı olmasını umut ediyoruz" dedi.

 

SEÇİM YAPILDI

130 üyenin  oy kullanma hakkının olduğu İzmit ilçe kongresinde konuşmaların arıdndan seçim faslına geçildi. 40 kişinin oy kullandığı kongrede mevcut başkan Hülya Yıldırım oy kullanan partililerin hepsinin oyunu alarak seçilmiş başkan oldu.

 

YILDIRIM'IN YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Ömer Karakaya, Güldane Abay, Rasim Kara, İlker Şimşek, Kenan Baş, Adalet Vural, Mehmet Gürpınar, Feride Kestanlıoğlu, Ahmet Erkıymaz, Remziye Bayraktar, Mine Demirtaş, Habip Zoroğlu, Fatma Altın

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat