Özdilek

Siyaset

DSP Genel Başkanı Masum Türker İzmit'teydi

Demokratik sol parti yerel seçimlerde belediye başkan adaylarını Wess Otel'de tanıttı. Tanıtım toplantısına DSP genel başkanı Masum Türker 45 dakika gecikmeli de olsa katıldı.

23 Şubat 2014 Saat: 19:04
DSP Genel Başkanı Masum Türker İzmit'teydi
DSP Genel Başkanı Masum Türker İzmit'teydi

KANDIRA'DA SEÇİME GİREMİYORLAR

 

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selman Gürpınar, İzmit Belediye Başkan adayı Gazanfer Seyhan, Gebze Belediye Başkan adayı Meral Uçarı, Kartepe Belediye Başkan adayı Hayati özzeren, Başiskele Belediye Başkan adayı Mahir Tanta, Gölcük Belediye Başkan adayı Mehmet Karakaş, Darıca Belediye Başkan adayı Yügeday Çağlı Bakan, Çayırova Belediye Başkan adayı Ufuk bağan, Derince Belediye Başkan adayı Erdem Özmeral, Dilovası Belediye Başkan adayı Şemsettin Sarıbuğa, Körfez Belediye Başkan adayı Nuri Özkara, Karamürsel Belediye Başkan adayı Ahmet Erdoğan’ı tanıttı. Kandıra ilçe seçim başkanlığının bir hatası sonucu 10 dakika ilçe YSK ‘ya başvurusunda geciktiği için seçimlere giremedi.

 

DSP genel başkanı masum Türker Wess Otel'e 45 dakikalık bir gecikme ile geldi. İlk konuşmayı yeni il başkanı olarak atanan Hüseyin Tuluç yaptı. DSP il başkanı Hüseyin Tuluç ‘’ Arkadaşlarım çok çalışacak ve seçimleri kesinlikle kazanacaklardır. Buna gönülden inanıyorum’’dedi.

 

Genel Başkan Türker ‘’ Yalova’dan anca bu kadar zaman  içinde gelebildim.Geciktiğim için özür diyorum.İki gün evvel İzmir’deydim,Bursadaydım bugün Yalova ve Kocaeli’ndeyim.Bundan sonra bir kere daha gleeceğim.Propoganda amaçlı geleceğim.Yalnız İzmit’te değil Körfez’de ve Gebze’de olacağız. Partimiz Bülent Ecevit’in yılların birikimi ile oluşturulmuş demokratik sol eylem olarak 1985 yılında kurulmuştur. En eski kurulan partidir. CHP’nin kuruluşu 1992’dir o yeni CHP’dir. Biz bütün imkansızlıklara ve yokluklara ragmen katıldık. Oylar bölünmesin diye bizi seçime girmeyin demişlerdir. Biz bu ülkede yolsuzluğundan, yarattığı yoksulluktan bıktığı iktidarın alternatifi olarak varız. CHP’nin alternatifi değiliz. Biz muhalefet için siyaset yapmayız. Muhalefet olacaksak siyaset yapmaıza gerek yok. DSP olarak biz bir kez hükümet ortağı ve 2 seferde hükümeti kuran parti olarak 3 kez iktidara geldik. Bugün buraya toplanan arkadaşların aslında beklentisi umudu Türkiye’nin merkezine nasıl sol düşünceyi getiririz düşüncesidir. 

 

Türkiye devleti artık bir şahıs devleti gibidir

 

Türkiye bir parti tarafından değil bir şahıs devleti tarafından yönetilmesine göz yummuş oluyoruz. Şahsın adını kullanmak istemiyorlar adına usta diyorlar. Bir sonraki ustabaşı devleti olacak. Algıyı yönlendirerek insanları psikolojik olarak biz iktidar olamayız düşüncesini yaymaktır. Başarılı da oldular. Ana muhalefet partisi sol çizgiden çok toplama adaylarla baka tür adaylarla yola çıkmış durumda. Hem iktidar hem anamuhaleferin bir birinden yok farkı. DSP olarak yapmak istedik. 2007 yılında birleşin demeleri ile DSP seçime girmemesi büyük hata oldu. Bugün burada bulunan arkadaşlarımın çoğunluğu bunun mücadelesini verdi. Beş yıldır hertürlü engele ragmen partiyi seçime hazırladık. 2011 seöimlerine girerken halk bizi bağrına bastı. Seçime giderken bizi sevdiler ama oyu başkasına verdi. Halkın önemli bir kısmı sandık başına gitmiyor. Kullanılmayan 7 milyon oy var. AKP’nin oyu % 37 olurken %47.5 oluyor. CHP’den memnun alternatiflerini ortadan kaldırıklarını sanıyorlar. Bu seçim oyunu vermeyenleri sandık başına götürme seçiminidir. Yaklaşık 9 aydır çalışmalarımızı başlattık. Bugün Yılmaz Büyükerşen uyanırken her gün titriyor. Biz Eskişehirde büyükşehir adaylığını bir hanımı büyükşehir adayı olarak ilan ettik. Bizden gitti titremeye başladı. DSP ‘nin her kadrosunda yetişmiş bir bayanı başkan yapacağız. Dilara Tanbova ile eskişehiri alacağız.

 

AKP vatandaşa yoksulluk içinde refah yaşattı

 

Kredi kartı ile bu hükümet bize yoksulluk içinde ferah yaşattı. Allah'tan hemen seçim öncesi çok güvendikleri ekonominin lastiği patladı. Birden bire dolar fırladı. DSP bu olgulara yolsuzluğa yer vereyen bir anlayışla Artık Kocaeli’nde değişim zamanı geldi. Demokratik sol partinin tüm belediye başkanlarına verecek olan projesi iş yaratma projesidir. Gençliğe iş sağlayacağız’ DSP’de çok para var dediler. Alakası yok. Şimdi bütün prtililer kendi imkanları ile seçime giriyor. Hiç birimizin parası yok. Harçlıkların oluşturduğu yapı ile yürüyoruz" şeklinde ko

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat