Özdilek

Eğitim

Dr. Burak'ın Büyük Başarısı

Kocaeli ÜniversitesiTıp Fakültesi'nden 2011 yılında mezun olan Dr. Mehmet Furkan Burak, Amerika'da uzmanlık sınavları (USMLE), step-1'den 99 üzerinden 99 puanla eğitim hakkı kazandı.

26 Mart 2014 Saat: 00:13
Dr. Burak'ın Büyük Başarısı
Dr. Burak'ın Büyük Başarısı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2011 yılında mezun olan Dr. Mehmet Furkan Burak, Amerika'da uzmanlık sınavları (USMLE), step-1'den 99 üzerinden 99, step-2 CK (clinical knowledge) klinik bilgi sınavından 99 üzerinden 97, CS (clinical skills) klinik beceri sınavından (HP) yüksek performans ile geçerek aldığı Amerika'da hekimlik yapma lisansı ile Dahiliye ihtisasını yapmak üzere, Dünya'nın en iyi tıp fakültesi olarak gösterilen Harvard Tıp Fakültesi'nin eğitim hastanelerinden biri olan Mount Auburn Hastanesine girmeye hak kazandı.

   10000 kişinin başvurup sadece 28 kişinin alındığı hastaneye kabul edilen Dr. Burak; Harvard, Stanford, Yale tıp fakülteleri gibi prestijli okulların mezunlarıyla birlikte çalışacak. Uzmanlık eğitimi sırasında tıp fakültesi öğrencilerine de ders verecek olan Dr. Burak, Harvard Tıp Fakültesi'nde ayrıca Faculty (öğretim üyesi) kadrosu da alacak. Halen Harvard School of Public Health, Genetik ve Kompleks Hastalıklar departmanında obezite ve yeni diyabet ilaç stratejileri üzerinde çalışmalarını sürdüren Dr. Burak, Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil önderliğinde aşı teknolojisi ile geliştirdikleri diyabet ilacı üzerindeki çalışmalarına da uzun vadeli olarak devam edecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat