Özdilek

Siyaset

DP’de muhalifler hareketli

DP’nin eski yöneticileri ile geçmiş yıllarda partiye emek veren isimlerin buluştuğu toplantıda genel merkeze yönelik eleştiriler yöneltildi. Eski il başkanlarından Recai Gönenç, Gültekin Uysal’ın istifa etmesini istedi.

12 Ekim 2014 Saat: 18:02
DP’de muhalifler hareketli
DP’de muhalifler hareketli

Demokrat Parti’de her ayın ilk cumartesi günü düzenlenen kahvaltı buluşmalarının ekim ayı toplantısı önceki gün Başiskele sahilinde bulunan Mitza Cafe’de gerçekleşti. Eski milletvekillerinden İbrahim Artvinli, eski MYK üyesi Ahmet aydın ve eski ilçe başkanlarından Recai Gönenç ile Hayrettin Çetinkaya, Kandıra İlçe Başkanı Ender Altınay ile DP’nin Pendik ve Yalova teşkilatlarından temsilciler katıldı.

 

“HALKA KIZAMAYIZ”

Yapılan kahvaltının ardından başlayan toplantıda konuşan eski il başkanı Hayrettin Çetinkaya, partinin başarısızlığını bilinçsiz ve projesiz olarak hareket edilmesine bağladı. Çetinkaya, “Halka kızmaya hakkımız yok. AK Parti seçiliyorsa bir nedeni var. İnsanlardan kaçarak ve onları dışlayarak politika yapmak mümkün değildir. Politikanın malzemesi insandır. Başka türlü siyasette başarılı olunamaz” dedi.

 

“DP İÇİN SAVAŞACAĞIZ”

Eski il başkanlarından Recai Gönenç ile genel merkeze yönelik sert eleştirilerde bulundu. Genel başkan ve yönetimlerin bir an evvel görevlerini bırakmaları gerektiğinin altını çizen Gönenç, “Önümüzde genel seçimler var. Mevcut yönetim ile seçime gidersek, oyumuz daha da düşecek. Genel merkez ve genel başkan ya kendi rızaları ile bırakacaklar, ya da istifa edecekleri şeyleri söyleyeceğiz. İçimizde DP için savaşacak arkadaşlar var. Onları bir araya getirmeliyiz. İyi bir lider bulabilirsek 2015 seçimlerinde başarıyı yakalar, 2019 için mesafe almış oluruz” ifadelerini kullandı.

 

“EKONOMİK SIKINTILAR VAR”

DP MKYK eski üyesi Ahmet Aydın, partide yaşanan ekonomik sıkıntılara değindi. Aydın, kendilerinin sıkıntılara yönelik çözümleri genel merkeze sunduklarını, ancak durumun daha sonra anlaşılamaz bir hal aldığını belirtti. Aydın, “Biz yola çıkarken şartları biliyorduk. Çözüm önerilerimizi kongrede söyledik. Ancak kongreden sonra garip ilişkilerde bulunmaya başladılar. Yola çıkılan arkadaşlar itilmeye başlandı. Bundan sonra ekonomik sıkıntılar ile baş edilemeyeceğinden binaların satışı gündeme geldi. En son Beşiktaş’taki bina satıldı” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat