Özdilek

Ekonomi

DÖNER SERMAYE DÖNDÜRÜLEMİYOR

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker sağlık çalışanlarının Ek ödemelerinin zamanında ödenmesine sert tepki gösterdi. Derince İlce temsilcisi Mustafa Çiftcioğlu, Eski Şube Başkan Yardımcısı Erol Kalemer’in katılım

18 Şubat 2015 Saat: 18:18
DÖNER SERMAYE DÖNDÜRÜLEMİYOR
DÖNER SERMAYE DÖNDÜRÜLEMİYOR

Yasal mevzuat gereği her ay ayın on beşinde maaşla birlikte ödenmesi gereken SABİT EK ÖDEMELER bu ayda maaşla birlikte ödenmedi.

2015 yılının ocak ayında gecikmeli ödenen sabit ödemeler 2015 yılı şubat ayının on beşinde de maşla birlikte ödenmeyerek sağlık çalışanları mağdur edildi.

Ülke genelinde Sağlık Bakanlığına Bağlı faaliyet gösteren İl Sağlık Müdürlükleri, 112 Komuta merkezi, Acil Sağlık Hizmeti veren istasyonlarında, Türkiye Kamu Hastaneler Birliğinde görev yapan Üç Yüz Sekiz Bin Dört Yüz On İki “308.412” kişi mağdur edilmiştir.

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: 

Kocaeli’nde ise Dört Bin Altı Yüz Elli Altı ” 4.656”  sağlık çalışanı mağdur edilmiştir. Kocaeli Kamu Hastaneler birliğinde 3.982 kişi, İl Sağlık Müdürlüğü ve 112 de görev yapan 674 Sağlık Çalışanı Mağdur olmuştur.  

Sağlık çalışanın hak emiş olduğu mali hakkını zamanında ödeyemeyerek çalışanı mağdur eden, sıkıntıya sokan Sağlık Bakanlığı vatandaşın sağlık problemlerini çözmesi mümkün değildir.

Anlaşılan Sağlık Bakanlığı bunu bir alışkanlık haline getirdi.

Ülkemizin sağlığını planlamayı kendisinin en önemli görevi olarak belirlemesi gereken Sağlık Bakanlığı’nın, daha bir aylık bütçeyi planlamaktan aciz bir duruma düşerek çalışanları mağdur etmesi nasıl izah edilecektir. Kendi bütçesini planlayamayan bir Bakanlık halkın sağlığını nasıl planlaya bilir.,

Türk Sağlık-Sen olarak biz buradan bakanlık yetkililerine bir çağrıda bulunuyoruz. İpe un sermeyi bırakın, Sağlık çalışanlarının kanuni hakkı olan SABİT ÖDEMELERİ zamanında ödeyin.

Kanuna uyun, hukukun gereğini yerine getirin.

Personeli mağdur etmeyin.

Bankamatik önünde çalışanları hayal kırıklığına uğratmayın.

Zaten ekonomik zorluklar içinde hayatını devam ettirmeye çalışan sağlık çalışanlarına yaşattığınız mağduriyetlere, yasal olarak yapmanız gereken ödemeleri zamanında ödemeyerek yeni mağduriyetler yaşatmayın. 

Kıymetli Basın Mensupları;

Unutmayın, sağlık çalışanları bütün mali planlamalarını her ayın 15’inde aldıkları maaş ve EK Ödemelerine göre yapmaktadırlar. Bakanlık bu planlamayı bozarak çalışanlara yeni borçlar yüklemektedir. 15 Şubat ta kredi borcu, senedi olan sağlık çalışanlar 15 Şubat ta  EK ÖDEMELERİNİ alamadıkları için gününde kredi borçlarını ödeyemedikleri için gecikme faizine girdiler, dolayısıyla mağdur oldular.

Bu durumda olan sağlık çalışanları mağduriyetlerini belgelendirmek suretiyle mağduriyetleri ile ilgili zararlarını idarelerden talep edebilirler, çalışanın zararları ile ilgili haklı ve makul talepleri karşılamadığı takdirde sağlık çalışanlarına sendika olarak hukuki destek sağlamaya hazırız.

Sağlık çalışanları mağduriyetlerine sebebiyet verenler hakkında dava açmak suretiyle hukuki süreci başlatabilirler. Bu durumda olan sağlık çalışanlarına üyemiz olsun veya olmasın destek vermeye hazırız.

Hükümetin paydaşı sarı sendikanın 2013 yılında yaptığı toplu sözleşmedeki ihanetle Kamu çalışanının cebinde açılmasına sebep olduğu ekonomik delik gittikçe büyümektedir. Sağlık Bakanlığı bir an önce bu mağduriyete son vermeli sağlık çalışanlarının sabit EK ÖDEMELERİ çalışanların hesaplarına yatırılmasını sağlamalıdır.

Kamuoyuna Duyurulur.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat