Özdilek

Kültür/Sanat

Dönemeç ayakta alkışlandı

Şehir Tiyatroları’nın yeni sezon oyunlarından Dönemeç, ilk gösteriminde büyük beğeni topladı

6 Mart 2014 Saat: 15:16
Dönemeç ayakta alkışlandı
Dönemeç ayakta alkışlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni sezon oyunlarından Dönemeç, ilk gösteriminde büyük beğeni topladı. SDKM Tatbikat Sahnesi’nde sergilenen oyun sonrasında izleyiciler, Şehir Tiyatrosu sanatçılarının muhteşem performansını dakikalarca ayakta alkışladı.

 

TANKREDDORST’TAN BİR BAŞYAPIT

Ünlü Alman yazar TankredDorst’un kaleme aldığı, Behçet Necatigil’in dilimize kazandırdığı “Dönemeç”, Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Aysel Yılmaz imzasını taşıyor. Son derece çarpıcı ve düşündürücü oyunda Meltem Özsavaş, Çiğdem Sarıhan Benli, Volkan Dinç ve Sarper Saydam rol alıyor. İnsanlardan uzak bir coğrafyada yaşayan iki tuhaf kardeş ile buraya yolu düşen ya da düşürülen bir yabancının garip hikayesinin konu edildiği oyun, izleyiciyi sürekli bir merak duygusu içerisinde tutuyor. Yönetmen yardımcılığını Bülent Baytar’ın, sanat danışmanlığını Tarık Keskiner’in üstlendiği oyunun koreografisinde Ferdi Yıldız, dekor ve kostüm tasarımında Rona Topçuoğlu, ışık tasarımında Erol Dinçdemir, ses tasarımında ise İlker Sevüker görev alıyor.

 

YAZARIN HAYATI

1925’te doğan, 6 yaşında babasını kaybederek yetim kalan, 17 yaşında okuldan ayrılıp zorunlu olarak Alman ordusuna katılan, 1947’ye kadar İngiliz ve Amerikan ordularının elinde tutsak yaşayan, La Buffonata, Ben Feuerbach, Sur Dibinde, Ne Yapılmaz ve FernandoKrapp Bana Mektup Yazmış gibi eserleri sahneye aktarılan TankredDorst, 1964 GerhartHauptmann, 1970 Floransa, 1983BayerischeAkademie der Künste Edebiyat,1989  Mülheim En İyi Oyun Yazarı,1990GeorgBüchner, 1996 EtaHoffmann ve 1998 Zürich Kenti MaxFrisch Ödüllerinin de sahibi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat