Özdilek

Güncel

DOLANDIRILMAKTAN SON ANDA KURTULDU

Kendisini telefonla arayan kişiye inanıp 20 bin lirayı karşı tarafın hesabına yatırmak için postaneye giden 61 yaşındaki Cavit Gür, dolandırılmaktan son anda kurtuldu

24 Eylül 2013 Saat: 19:58
DOLANDIRILMAKTAN SON ANDA KURTULDU
DOLANDIRILMAKTAN SON ANDA KURTULDU

Kartepe'de ikamet eden 61 yaşındaki Cavit Gür'ün olandırılmaktan son anda kurtuldu. Gür'ü telefonla arayan bir kişi 20 bin lira istedi. 20 bin lirayı bankadan çeken Cavit Gür, parayı yatırmaktan son anda vazgeçti. Alınan bilgi ve iddialara göre olay şöyle gelişti: Suadiye'de ikamet eden 61 yaşındaki emekli Cavit Gür, tanımadığı bir numaradan arandı. Telefonla arayan kişi, oldukça ikna edici bir ses tonuyla konuşarak, kendisini Diyarbakır'da görev yapan ve bir eroin operasyonunun başındaki baş komiser olarak tanıttı.


EMEKLİ MAAŞI
Bir anda neye uğradığını şaşıran Gür, neden kendisini arandığını sorduğunda ise aldığı cevapla şok oldu. Kendisini polis olarak tanıtan şahıs, Gür'ün bir eroin operasyonunda kilit isim olduğunu ve Erol Mert adına 20 bin lira para yatırması gerektiğini söyledi. Karşıdaki ses, Gür'den telefonu sürekli açık tutmasını ve kimseyle konuşmamasını tembihledi. Apar topar evden çıkan Gür, emekli maaşını çektiği bankaya giderek kendisinden istenen paradan da fazla bir miktarı kredi olarak çekti ve İzmit İnönü Caddesi'nde bulunan postaneye gitti. 


POLİSE ANLATTI
Postanede uzun süre bekleyen Cavit Gür'ün aklına Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından cep telefonlarına atılan ‘Polis sizden para istemez' kısa mesajı geldi. Bir anda telefonu şahsın yüzüne kapatan Gür, daha sonra postaneden çıktı ve yoldan geçen bir polis ekibini durdurarak başına gelenleri anlattı. Polis ekipleri de Cavit Gür'e polisin kendisinden para istemeyeceğini söyleyerek polis aracına bindirerek, İl Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirdi.


KİMLİĞİNİ KAYBETTİ
Burada başına gelenleri tek tek ekiplere anlatan Gür, kendisini polis olarak tanıtan kişiden de şikayetçi oldu. Asayiş şube müdürlüğünde verdiği ifade sonrasında basın mensuplarının da sorularını cevaplayan Gür, “Benden ilk olarak para istediklerinde, bu parayı nasıl bulurum diyeintiharı bile düşündüm. Kimliğimi de iki sene önce hacda kaybettiğim için, kimliğimi eline geçiren biri yüzünden bu olaya ismimin karıştığını sandım. Ama şimdi bu olaydan dolandırılmadan kurtuldum” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat