Özdilek

Sağlık

Doktorlarda yürüdü

Kocaeli Tabip Odası öncülüğünde bir araya gelen doktorlar, önceki gün Merkez Bankası binası önünden Sabri Yalım Parkı İnsan Hakları Anıtı’na kadar yürüdü.

15 Mart 2013 Saat: 13:08
Doktorlarda yürüdü
Doktorlarda yürüdü
Doktorların yürüyüşüne MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, MHP İzmit İlçe Başkanı Kaan Dilmen, CHP İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Uzun, EMEP İl Başkanı Güner Kizir, KYÖD Başkanı Haşmet Belen, sendika başkanları, diş hekimleri, eczacılar, sağlık çalışanlar ve Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı. MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, yürüyüş öncesi sağlık çalışanlarına karanfil dağıttı.

HAYAL KIRIKLIĞI, ÖFKE
Yürüyüşün ardından kısa bir konuşma yapan Tabip Odası Başkanı Kemal Keşmer, özetle şunları söyledi: "Sağlıkta özeleştirmenin dolu dizgin devam ettiği sağlık ortamında, sorunlar çözülmek bir yana katlanarak artmaktadır. Tabip Odası olarak emekli hekim ücretlerinin iki katına çıkmasını, performansa göre ücretlendirmeden hemen vazgeçilmesini, hasta randevularının 20 dakikadan daha fazla olmamasını istiyoruz. Türkiye'de çalışan 130 bin hekim ve toplamda 700 bin sağlık çalışanını etkileyecek düzenlemeler ve iyileştirmeler konusunda hiçbir olumlu yanıt verilmemiştir. Bu vaziyet hekimler içinde sağlık çalışanları içinde iç açıcı değildir, yurttaşların sağlık hakkı içinde olumlu sinyaller içermemektedir. Bir 14 Mart daha hayal kırıklığı ve öfke içinde kutlanmaktadır".

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat