Özdilek

Güncel

Doğantepe’ye iki ay içinde doğalgaz

İzgaz, başta Akmeşe ve çevresi olmak üzere doğalgaz almak için yıllardır özlemle bekleyen beldelerin taleplerine kulaklarını tıkarken, bazı yerlere sessiz sedasız gaz götürmek için çalışma yürütüyor.

4 Ekim 2013 Saat: 20:56
Doğantepe’ye iki ay içinde doğalgaz
Doğantepe’ye iki ay içinde doğalgaz

Başiskele Belediyesi sınırları içinde kalan Kocaeli’nin en büyük köyü konumundaki Doğantepe’ye doğalgaz getirmek için ilk kazma dün vuruldu. Doğalgaz altyapısıyla ilgili olarak yaklaşık 500 bin TL’lik maliyetin yarısını Başiskele Belediyesi karşılayacak.

Başiskele Belediyesi Başkanı Hüseyin Ayaz’ın ev sahipliğinde Doğantepe köyü Paşadağ Alabalık tesisleri’nde dün konuyşla ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısına Başiskele Kaymakamı Ali Partal, İzgaz Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gökalp Özkök, Ticari Destek Müdürü Güray Oruç, Proje ve Yapım Müdürü Serkan Yeğnidemir, Doğantepe Köy Muhtarı Mustafa Üstün, Paşadağ Mahalle Muhtarı Murat Örçen ile çok sayıda davetli katıldı.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Doğantepe köyünde 2 ay içersinde doğalgaz kullanılacağını belirtti. Ayaz,  iki okulun kazanlarının doğalgaza dönüşümü için gerekli 50 bin TL’lik ücretin Başiskele’de faaliyet gösteren bir işadamı tarafından karşılanacağını ifade etti.

Ayaz, “ Doğantepe köyüne Doğalgaz’ın gelmesi konusunda bizde belediye olarak üzerimize düşeni yaptık ve maliyetin yarısını karşılayacağız. Doğantepe’nin doğalgazdan istifade edilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu proje için emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Biz Doğantepeliler’e söz vermiştik ve sözümüzü yerine getiriyoruz. Başiskele huzurlu bir yer bundan sonra da devam edecek. Başiskele’yi marka şehir yapmak için çalışacağız” dedi.

530 hanenin bulunduğu Doğantepe’nin yaklaşık nüfusu 2 bin. Doğantepe’de çok sayıda kişi, doğalgaz için abone olmanın hazırlıklarını yapıyor.

İzgaz Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gökalp Özkök, “Doğantepe’de iki bayramı birlikte yaşacağız. Yaklaşık 500 bin TL’lik bir yatırım. İnşallah bir kaza bela olmazsa, Kasım ayının ortasına kadar ana hatları bitirip, daha sonra o hat üzerindeki köy sakinlerinin taleplerini karşılayacağız. Bunun diğer belediyelere örnek olmasını istiyoruz. Biz her zaman işbirliğine açığız” dedi.

Başiskele Kaymakamı Ali Partal ise, “Bugün çok önemli ve güzel bir çalışmaya imza atıyoruz. Başkanımızın gayretleri ve İzgaz’ın desteğiyle doğalgaz Doğantepe’ye gelecek. Herkes doğalgazdan yararlanacak. Herkese hayırlı olsun” dedi. Ardından da Doğantepe köyünde ilk kazmada vurularak çalışmalara başlandı.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, yeniden adaylığıyla ilgili sorularla da karşılaştı. Ayaz, “ Teşkilatımız en iyisini bilir. Bizim bu dönem hedefimiz AKP olarak Başiskele de

yüzde 70 oy almak. Bu teşkilatlarımızın başarısı olacaktır” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat