Özdilek

Kültür/Sanat

Doğanın Mucizesi Altın Oran

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Genç nesilleri bilimle tanıştıran ve bu sayede geleceğin bilim adamlarını yetiştirmeye çalışan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Kulübünde bilim günleri devam ediyor. Her gün bir seminerin olduğu Bilim Günlerinin ikinci seminerinde Prof. Dr. Bekir Aktaş Doğanın Güzellik Formülü: Altın Oranı anlattı.12 Şubat Cumartesi gününe kadar devam edecek olan konferanslar serisine gençler büyük ilgi gösteriyor
PROFESYONELLERDEN SEMİNER
12 Şubat Cumartesi gününe kadar devan edecek olan Bilim Günleri’nde kendi alanlarında uzman kişiler tarafından bilim ve teknoloji ile alakalı konferanslar veriliyor. Bilim Günlerinin ikinci semineri olan Doğanın Güzellik Formülü: Altın Oran adlı konferansı Prof. Dr. Bekir Aktaş verdi.1994 yılından beri Gebze İleri teknoloji Fizik Bölüm Başkanlığını yürüten Prof.Dr. Bekir Aktaş, Atom ve molekül fiziği ve nanoteknoloji alanlarında çalışıyor.
ALTIN ORAN HER YERDE
Matematiğin güzelliğinden bahseden Prof.Dr. Bekir Aktaş, “Altın oran diye adlandırılan sayılar irrasyonel sayıların en irrasyonel olanlarıdır. Altın oran insan yüzünde, galaksi ve yıldız topluluklarında, ayçiçeğinde, çam kozalağında hemen hemen her yerde görülebilir. insan vücudu veya yüzünde Altın orana sahip herkesin istisnasız güzel olduğu tespit edilmiştir. Sanatçılar, bilim adamları ve tasarımcılar, araştırmalarını yaparken ya da ürünlerini ortaya koyarlarken orantıları altın orana göre belirlenmiş insan bedenini ölçü olarak alırlar. Leonardo da Vinci ve Corbusier tasarımlarını yaparken altın orana göre belirlenmiş insan vücudunu ölçü almışlardır.
 
SON GÜN BİLİM ŞENLİKLERİ
Bilim Günleri’nin son günü olan 12 Şubat Cumartesi günü ise Bilim Şenliği yapılacak. Şenlikte, Bilim ve Teknoloji Kulübü’nde eğitim alan geleceğin bilim adamları hünerlerini sergileyecek. Astronomi, elektronik, fizik, kimya, mekatronik ve robotik, roket ve havacılık gibi konularda bilgi alan öğrencilerin oluşturduğu çalışma grupları bu şekilde bilim adamlığının ilk adımlarını atmış alacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat