Özdilek

Kültür/Sanat

Doğan’ın cesedine Darıca açıklarında ulaşıldı.

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 Gebze’deki sel faciasında hayatından umut kesilen Esin Doğan’ın cesedine Darıca açıklarında ulaşıldı. Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan gece meydana gelen şiddetli yağışta bir fabrikada işçi olarak çalışan Özgür Doğan, 8 aylık eşi Esin ile birlikte otomobiliyle gezintiye çıkmış, sel suları talihsiz çifti D100 Karayolu üzerinde yakalamıştı. Kazanın ardından Perşembe günü öğlen saatlerinde Özgür Doğan’ın cesedine Gebze sınırlarına bağlı sahillerde, GYTE sosyal tesisleri yakınında ulaşılmıştı.

 

 

Kendisine ulaşılamayan Esin Doğan’ın da aynı yerlerde bulunabileceğinden esasla ekip çalışmaları aynı yerlerde yoğunlaştı. KBB İtfaiye Müdürlüğü İzmit ve Gebze’den itfaiye erlerinden oluşan yarı profesyonel bir ekip ve bot ile arama çalışmaları bu mıntıkada sürerken sabah 09.30 sularında Darıca açıklarında bir karartının görüldüğüne dair ihbarın ardından hemen o tarafa yönelindi. Darıca’da bir cesedin bulunduğuna dair ihbarın geldiği saatlerde Çayırova sahillerine KBB ve Gebze Belediye Meclisi CHP’li üyesi Süleyman Karaman da geldi. Karaman, Esin Doğan’ın akraba ve yakınlarına, “Dün itibariyle teknik bir arama söz konusu değildi. Durumu Valimiz ile görüşüp ekip istedim” dedi.

 

Özgür Doğan’ın cesedinin bulunduğu yerden İzmit yönüne doğru dört kilometre kadar doğuda, Darıca sahili Dudayev Parkı’nın 200 metre açıklarında bulunan ceset apar topar Darıca Farabi Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Burada Çayırova İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve aile bireyleri tarafından yapılan tespitle cesedin Esin Doğan’a ait olduğu anlaşıldı. Acı haberin duyulmasının ardından aile bireyleri ile birlikte akrabaları, aralarında Gebze Belediyesi CHP’li meclis üyesi Musa Haydaroğlu’nun da bulunduğu aile dostları hastanenin morguna geldi.

 

Darıca Farabi Devlet Hastanesi Morgu önü dramatik görüntülere sahne oldu. Esin Doğan’ın annesi Elif Karadağ ağıt yakarken kız kardeşi Ebru ise sinir krizleri geçirdi. Acılı anne ve kız kardeşi ise aile reisi, Esin Karadağ’ın babası Remzi Doğan teselli etmeye çalıştı. Hastane morguna cesedi Perşembe günü bulunan Özgür Doğan’ın babası Nizamettin Ahmet Doğan da geldi. Özgür Doğan’ın annesi Rezzan Doğan’ın ise oğlunun ölümü sonrası girdiği ruh haliyle evde kontrol altında olduğu öğrenildi. Kazada hayatını kaybeden Esin Doğan’ın Ebru’nun yanı sıra Ersin adlı bir erkek kardeşi, Özgür Doğan’ın ise Semih adlı bir erkek kardeşi olduğu bilgi edinildi.

 

Bir fabrikada işçi olarak çalışan Özgür Doğan ile Gebze Hacı Halil Mahallesi, Eskiçarşı Üstündağ Pasajı içindeki Diva Kuaför Salonu’nun sahibi, eşi Esin Doğan’ın bu şekilde ölümü akraba ve sevenlerinin yanı sıra tüm ilçeyi mateme boğdu. Cesedine Perşembe günü ulaşılan Özgür Doğan’ın dün (Cuma) ikindi namazının ardından toprağa verilmesi bekleniyordu. Ancak aynı gün eşinin cesedinin bulunmasından ötürü ikisinin cenazesinin de bugün (Cumartesi) oturdukları Güzeller Mahallesi’ndeki Yeşiltepe Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından kaldırılması tasarlanıyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat