Özdilek

Güncel

Doğan, ''Vali Bey’in taşınma zamanı geldi''

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kültür Tepesi’nde düzenlediği basın toplantısıyla, ağırlıklı olarak Tarih Koridoru projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Doğan, Kültür Tepesi’ndeki vali konağı ile ilgili olarak da “Art

27 Kasım 2013 Saat: 16:47
Doğan, ''Vali Bey’in taşınma zamanı geldi''
Doğan, ''Vali Bey’in taşınma zamanı geldi''

İzmit’in tarih turizmine açılması için bu projenin çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Doğan, “Kültürel mirasımızı yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla hayata geçirilen Tarih Koridoru Projesi, şehrin dokusunu korumayı ve şehir kültürünü yaşatma bilincinin geliştirilmesini görev edinmiştir. Bu proje kapsamında Orduevi Misafirhanesi olarak hizmet veren binanın yıkım kararı çıktı. Söz konusu bina kısa süre içinde yıkılacak ve Kültür Tepesi, İmaret Camii, Redif Binası ve Kasr-ı Hümayun daha da ortaya çıkacak” dedi.

Tarihe sözde değil, özde önem verdiklerini ifade eden Nevzat Doğan, şöyle devam etti:

“-Bu ülkeyi sevmek, bu ülkeye hizmet etmekle gösterilir. Bu ülkeyi sevmek, ülkenin geçmişine, tarihine sahip çıkmakla gösterilir. Bu proje kapsamında Kültür Tepesi, Saat Kulesi, Yeşil Konak, Sirkeciler Konağı, Elbeyoğlu Konağı, Sırrı Paşa Konağı, Süleyman Paşa Hamamı, Dere Camii, İmaret Camii, Portakal Mescidi, Yumurtacı Mescidi Haziresi, Kabaran Çeşme, Işık Çeşmesi, Zeliha Kadın Çeşmesi, Kapanca Sokak, Su Sarnıcı, Kapanca Sokak 9-10 parseldeki Butik Otel, 16,23,25 parsellerdeki tarihi binaların restorasyonu önemli hizmetlerdir. Bugüne kadar 80 tarihi eseri kente kazandırdık. Geriye 40 kadar tarihi yapı kaldı. Bunların restorasyonun yapılabilmesi için kentin dinamiklerine ihtiyacımız var. Gelsinler, onlar da taşın altına ellerini koysunlar. Biz geçmişimize vefa borcumuzu ödüyor, geleceğimize bu projelerle sahip çıkıyoruz.”

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kültür Tepesinin önünü kestiği için Merkez Bankasının iki katının indirilerek bir kamu kurumuna tahsis edilebileceğini de açıkladı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat