Özdilek

Siyaset

DOĞAN PARAYLA HABER YAPTIRMIŞ

İzmit Belediyesi'nin nisan ayı meclisinde söz alan CHP’li Fikret Gökmen, belediyenin bir televizyon kuruluşuna 90 bin TL, diğer televizyon kuruluşuna 70 bin TL verdiğini açıkladı, parayla haber yaptırılmasını eleştirdi

4 Nisan 2013 Saat: 00:44
DOĞAN PARAYLA HABER YAPTIRMIŞ
DOĞAN PARAYLA HABER YAPTIRMIŞ

İzmit Belediyesi`nin nisan ayı meclis toplantısı oldukça gergin geçti. Meclise başkanlık yapanNevzat Doğan, faaliyet raporu okunurken yeriniCHP'li üye Muzaffer Gürfidan'a devretti. Doğan,AKP'li meclis üyesi Muammer Biner`le birlikteCHP sıralarına geçti. CHP grup başkanvekili ve belediye başkanına 20'şer dakika söz hakkı verildi. Faaliyet raporu ise okunmadı. Faaliyet raporuyla ilgili ilk sözü CHP Grup Başkanvekili Fikret Gökmen aldı. 


TELEVİZYONLARA 160 BİN TL

Hazırlanan kitapçıkta belediye hizmetlerinden çok başkanın reklamının yapılmasına dikkat çeken Gökmen, reklam harcamalarını da eleştirdi. Gökmen, “Televizyon kuruluşları resmen belediye tarafından maaşa bağlanmış. Bir televizyon kuruluşuna 90 bin TL, diğer televizyon kuruluşuna 70 bin TL verilmiş. Biz para vererek haber yaptırıyorsak bunu düşünmemiz lazım. 160 bin TL'nin böyle harcanmasını doğru bulmuyoruz” dedi. 


11 MİLYON BORÇ VAR
Gökmen, eleştirilerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz yıl belediyenin kaynağı 344 milyon 700 küsur lira. Bu kaynağın sadece 55 milyonu yatırıma gitmiş. Bunun yanı sıra İzmit Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi`ne olan 11 milyon 500 bin TL`lik borcunu ödememiş. Belediye, 23 milyon TL emanet olarak para kullanmaktadır. Büyükşehir Belediyesi farklı bir belediyeden olsaydı bunu kullandırır mıydı? Destek hizmetleri tarafından 25 ihale yapılmıştır. Aslolan belediyenin açık ihale yapmasıdır. 25 ihalenin 9 tanesi sadece açık ihaledir, diğerleri ise pazarlık usulü yapılmıştır." dedi. 


ELEŞTİRİLERİ YANITLADI
AKP'li meclis üyesi İbrahim Bulut ise dolu dolu bir 4 yıl geçirdiklerini, belediyenin mali kaynakları çok iyi kullandığını, yapılan hizmetlerle İzmit halkının kazandığını söyledi, “Belediye başkanı herkesin belediye başkanı, belediye de herkesin belediyesi olmuştur” dedi. Bunun üzerine CHP'li Devrim Çağlar Yıldız "Burda kimse babasının işini yapmıyor" derken, Nevzat Doğan da eleştirileri yanıtladı. Yaklaşık 2,5 saat süren tartışmanın ardından faaliyet raporu oy çoğunluğuyla kabul edildi.


KAYNAK : Bizimkocaeli Gazetesi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat