Özdilek

Eğitim

DOĞAN, ÖĞRENCİLERLE MÜLTECİLERİ KONUŞTU

İzmit Belediyesi ve Art Nicomedia iş birliğinde düzenlenen mülteci konulu program kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen gençler İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ile buluştu.

3 Kasım 2016 Saat: 22:06
DOĞAN, ÖĞRENCİLERLE MÜLTECİLERİ KONUŞTU
DOĞAN, ÖĞRENCİLERLE MÜLTECİLERİ KONUŞTU

Programda Art Nicamedia Derneği Başkanı Akın Ülkü Sevinç de hazır bulundu.  

“Mülteciler İçin İnsiyatif Al”  temalı program kapsamında İngiltere, Almanya, İtalya, Macaristan, Romanya, Hırvatistan, Yunanistan, Slovakya, Makedonya ve Bosna-Hersek’ten şehrimize gelen yaklaşık 40 öğrenciyle bir araya gelen Başkan Doğan, misafirlerine Kapanca Sokağı gezdirerek, onları Tarihi Süleyman Paşa Hamamı’nda ağırladı.  

AKÇAKOCA’DA AĞIRLADI

Öğrencilerle uzun uzun sohbet eden Başkan Doğan, Türkiye’de ve şehrimizde mültecilere yönelik yapılan çalışmaları konuştu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Doğan “11 Avrupa ülkesinden gelen gençleri şehrimizde ağırlıyoruz.  Geçlerimiz mültecilerle ilgili bir proje kapsamında şehrimizde bulunuyorlar. Burada gerekli incelemelerde bulunup, araştırmalarını yapıyorlar. Hem şehrimizdeki mültecilerle hem de gençlerle iletişim içerisinde bulunuyorlar.  Böyle önemli bir projeye ev sahipliği yapmaktan bizde çok mutluyuz.  Özellikle ata yadigârı Osmanlının eseri olan Akçakoca Mahallemizde, Süleyman Paşa Hamamında gençlerimizi ağırlamanın ayrı bir keyfini yaşıyoruz. Biz, güçlü devletler, büyük uygarlıklar kurmuş bir milletin torunlarıyız. Bunu hissetmek ve tüm dünyaya hissettirmek bizim yapacağımız çalışmalarla mümkün olacak” şeklinde konuştu.

AVRUPA’NIN BİZDEN ÖĞRENECEĞİ ÇOK ŞEY VAR

Konuşmasında mülteci konusuna da değinen Doğan “mülteciler konusunda Avrupa’nın Türk milletinden öğreneceği çok şey var.  Suriye’de, Irak’ta, insanlar ölümden, kandan kaçarak canlarını kurtarmaya çalışıyorlar.  Avrupa’ya sığınmaya çalışıyorlar, ülkemize geliyorlar.   Düşmez kalkmaz bir Allah’tır, bugün onların başına gelen yarın birçok ülkenin insanlarının başına gelebilir.

AVRUPA VE DÜNYA SINIFTA KALDI

Bir insanın en önemli, en birinci hakkı yaşama hakkıdır.   Dolayısıyla dünya insanlığı madem insan haklarından söz ediyor, Suriye’de yüzbinlerce insanın katledilmesine neden engel olmuyor. Maalesef Avrupa ve dünya sınıfta kaldı. Maalesef Avrupa, İnsan haklarına yönelik söylemlerinde çok iyi ama uygulamalarında çok zayıf. Bırakın orada yaşananlara müdahale etmeyi orada kaçanlara da sahip çıkmakta da yetersiz kaldı.  Türkiye ve Türk Milleti yine büyüklüğünü gösterdi. Belki de birçok Avrupa ülkesi büyüklüğünde ki 3 milyon civarındaki Suriyeli kardeşimizi ülkemizde, şehirlerimizde misafir ettik. Bugün Suriye’deki tablo devam ettiği süre içerisinde bizler bu insanlara sahip çıkmaya devam edeceğiz.  Mülteci kardeşlerimizin şehrimizdeki sorunlarına, ihtiyaçlarına çözüm bulmak adına çok önemli çalışmalar yaptık.   Barınma ihtiyaçlarından, eğitimlerine, iş imkânlarına kadar her konudaki ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık, konunu takibini bizzat ben yaptım.  

SURİYE MUTFAĞI OLUŞTURACAĞIZ

Misafirlerimize ikram ettiğimiz yemekler de Suriyeli kardeşlerimiz tarafından hazırlanan Suriye yemekleridir. Suriye mutfağı üzerinde bir proje çalışması yürütüyoruz. İnşallah projeyi tamamladığımızda birçok Suriyeli hanımefendi hem kendi kültürlerini burada yaşatırken hem de hem de kadınların kendi yöresel yemeklerini şehrimizdeki insanlarla buluşturmalarını sağlayacağız.  Aynı zamanda bu proje ile emeklerini ekonomiye dönüştürecekler” dedi.

HERKESE ÖRNEK OLMALI

Avrupa’nın birçok farklı ülkesinden ilimize gelen yabancı öğrenciler, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a, kendilerine göstermiş olduğu yakın ilgi ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti. Konuklar aynı zamanda, Başkan Doğan’ın mültecilere yönelik söylemleri ve çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirterek, başta Avrupa olmak üzere tüm ülkelerin örnek almalarını temenni etti.  Program sonunda öğrenciler, ülkelerinin sembolü olan hediyeleri Başkan Doğan’a verdiler.

Haber: Veysel Kavrayan

veyselkavrayan@gmail.com

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat