Özdilek

Kültür/Sanat

Doğan: "İzmit'e Sanat Yakışıyor Herkez Sanat Sever Olsun"

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

İZMİT’E SANAT YAKIŞIYOR

 

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Reşat Başer İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı ziyaret etti. Kültür ve sanata büyük önem veren İzmit Belediyesi ile geçtiğimiz yıl başarılı faaliyetlerde bulunduklarını söyleyen Prof. Dr. Başer “İzmit Belediyesi ile yaptığımız projede çok verimli çalışmaların yapılabileceğini, sanatın kentin sokaklarında icra edilebileceğini gördük. Böyle başarılı bir dönemin ardından hem bir değerlendirme yapmak, hem de yeni dönemde bu tür çalışmaların hangi düzeyde ve nasıl yapılacağını görüştük. Sanatın yaygınlaştırılması konusunda Belediye Başkanımızla fikir birliği içerisindeyiz” dedi. Sanatın insan yaşamına daha fazla renk ve tat katması anlamında çalışmalar planladıklarını söyleyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da “‘İzmit’te Sanat Var’ sloganı ile başlattığımız etkinliklerimizi devam ettiriyoruz. Sokak müzisyenleri, sokak ressamları, sokak heykeltıraşçıları, mahallelerde tiyatro gösterilerinden sonra tarihi ve sanatsal değeri olan Saatçi Ali Efendi Konağı’nda şiir dinletilerini başlattık” şeklinde konuştu.

 

HERKES SANATSEVER OLSUN

 

Hedeflerinin hem yetişkin olan insanların sanatla iç içe olmalarını sağlamak, hem de yeni yetişen nesilleri sanat ruhuyla hayata hazırlanmalarını sağlamak olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Doğan “Sanatın her dalını destekliyoruz ve insanların kabiliyetlerini sergilemelerine ortam sağlıyoruz. Amacımız; herkesi sanatsever, ya da sanat izler olmasını sağlamaktır. Çünkü kentimize sanat yakışıyor Kocaeli Üniversitesi ile yeni dönemde de başarılı etkinlikler gerçekleştireceğiz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat