Özdilek

Ekonomi

Doğan” İşsizim, dar gelirliyim diyen gelsin”

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mikrokredi Şubesi’nin açılış törenine katıldı

11 Kasım 2013 Saat: 20:59
Doğan” İşsizim, dar gelirliyim diyen gelsin”
Doğan” İşsizim, dar gelirliyim diyen gelsin”

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mikrokredi Şubesi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmasında, “İşsizim, dar gelirliyim diyen herkes bize gelsin. Her şey var, eğitimse eğitim, paraysa para, satmak istiyorsanız da satış yeri. Daha ne olsun” dedi.

 

Türkiye’de birçok bölgede faaliyet gösteren ve özellikle kadınların girişimcilik konusunda önemli adımlar atmasına destek olmak, yoksulluğun önüne geçmek amacıyla kurulan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mikrokredi’nin Türkiye’de ki 101. Şubesinin açılışı dün İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın katılımıyla yapıldı. Kadıköy Mahalle’sinde bulunan Kadıköy Mahalle Konağı’nda yer alan Mikro Kredi şubesinin açılış törenine Başkan Nevzat Doğan’ın yanı sıra Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, İzmit Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Rotary Kulübü 2012-2014 dönem Guvarnörü Haluk Ulusoy, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

 

KREDİ ÇEKLERİ VERİLDİ

Kadıköy Mahalle Konağı içinde tek ofiste faaliyet gösterecek olan Mikrokredi Merkezi Şubesi’nde Kezban Erk Görev alacak. Şubeye kadınlar 5 kişilik grup halinde başvurarak tamamen güvene dayalı bir şekilde kredilerini alabilecek. Bin TL’den başlayan kredi imkanı her alanda çalışan bayanlara yönelik yapılacak. Tamamen girişimciliği desteklemek, işsizliği önlemek adına çalışmaların yapılacağı Mikrokredi’nin bir ihtiyaç kredisi olmadığını vurgulayan yetkililer . Programda şubenin açılışının yanı sıra kredi almaya hak kazanan bayanlara protokol mensupları tarafından temsili kredi çekleri verildi.

 

‘GURUR VERİCİ’

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül programın açılışında yaptığı konuşmasında, “Toplumda işsizliğin ve yoksulluğun azaltılmasına imkan sağlamak. Rotary Vakfı ve Darulaceze Vakfı’nın İzmit Belediyesi ile açılan bu şubenin işsizliği ve yoksulluğu engelleyeceğine inanıyorum” diyerek girişimciliği destekleyen isimlere teşekkür etti. Hibe şeklinde ki yardımlardan hızlı bir şekilde vazgeçilmesi gerektiğini kaydeden Akgül, “Çalışabilecek vatandaşlar taşın altına elini koymalı ve gayret göstermeli” dedi. Ardından sözü alan Rotary Kulübü 2012-2014 dönem Guvarnörü Haluk Ulusoy, Şubenin İzmit’te açılmasının ve kadınların girişimci olarak yetişmesinin kendisi için gurur verici olduğunu dile getirdi.

 

‘ROTARY BALIK TUTUP YEDİRMEZ’

‘Rotary balık tutup yedirmez’ diyen Ulusoy, girişimcilerin her zaman yanında olduklarını söyledi. Ulusoy, “Fikrinizi getirin kredinizi alın ve yolunuza çıkın. Üretirseniz özgür bireyler olursunuz. Bu şubenin İzmit’e gelmesi büyük bir fırsat. 90 kadına kredi vermek için alt yapımızı hazırladık eğitimlerini aldı. Lütfen yılmayın. Ucunda çok güzel bir ışık var. O yolda yürüyün. Her zaman sizin yanınızdayız” dedi. İşsizlik ve yoksulluk konusunda Türkiye’de son yıllarda uzun vadeli çözümler üretildiğini ifade ederek sözlerine başlayan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit Belediyesi olarak da sosyal belediyeciliği ön plana aldıklarını kaydetti.

 

DOĞAN: YENİ DEĞERLER KATIYORUZ

Mahalle konakları gibi çalışmalarından örnek veren Başkan Doğan, bu konakların sosyal belediyeciliğe yönelik bir çalışma olduğunu söyledi. Doğan Mikrokredi Şubesi’nin açılışında emeği geçen kurumlara seslenerek, “Şehrimizdeki yoksul işsiz ya da ev hanımı olup geleceğin iş kadını olmak isteyenlerin adına teşekkür ediyorum. Şimdi asıl başarımız buradan yoksulluğu azaltacak, işsizliği azaltacak ve yeni müteşebbisler doğuracak çalışmayı kararlılıkla sürdürmektir. Bu işi İzmit’te çok güzel yapacağız. İzmit Belediyesi sosyal belediyecilikte yardımı da önemsiyor. İzmit Belediyesi mevcut değerlerini parlatarak ilerliyor. Değerlerimize sahip çıkıyoruz ve yeni değerler katarak kente cazibe katmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

‘İŞSİZİM, YOKSULUM DİYEN GELSİN’

Belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında örnekler veren Başkan Nevzat Doğan, halk üniversitesi olarak tabir edilen İZMEK kurslarıyla teşvik çalışması yaptıklarını söyledi.  Mikro Kredi’nin bir şube daha açması gerektiğini tek şubenin yetmeyeceğini söyleyen Doğan, “Biz İzmit’te 5 yıldır sosyal belediyecilik açısından Türkiye’de ilkler yaptık. Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nin devamı Engelsiz Yaşam Merkezi ve Yaşlılar Yaşam Merkezi olacak. Sosyal belediyecilikte iddialıyız. İşsizim, dar gelirliyim diyen herkes bize gelsin. Her şey var, eğitimse eğitim, paraysa para satmak istiyorsanız da satış yeri. Daha ne olsun” ifadelerini kullanarak Mikro Kredi Şubesi’nin hayırlı olması temennisinde bulundu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat