Özdilek

Eğitim

Doğan, Fransa'da Mülteci dersi verdi

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Fransa’da mülteci dersi verdi.

20 Ekim 2016 Saat: 21:30
Doğan, Fransa'da Mülteci dersi verdi
Doğan, Fransa'da Mülteci dersi verdi

Başkan Doğan, Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Ulusal Heyeti Genel Kurulu’nda asil üye olarak Türkiye’yi temsil etti.

Başta mülteci sorunları olmak üzere Dünya gündeminin görüşüldüğü kongrede konuşan İzmit Belediye Başkanı Doğan özellikle Avrupalılara adeta mülteci dersi vererek “can kaygısıyla ülkelerini terek eden milyonlarca insan var. Ne yazık ki bu insanlık dramı karşısında kendilerini medeniyetin bekçileri olarak görenler sessiz ve dilsiz durumdalar. Her seferinde insan haklarından bahsedenlerin bu insanlık dramı karşısında sessiz kalmaları üzüntü verici bir durumdan da öteye çük düşündürücüdür. Eğer dünyada hem ekonomik, hem siyasi düzen iyi olsaydı bu insanlık dramları yaşanmazdı.

3 MİLYON İNSANA KUCAK AÇTIK

Türkiye olarak, ülkelerindeki savaştan kaçan 3 milyon insana kucak açtık, onlarla aşımızı, suyumuzu, havamızı paylaşıyoruz. İnsan hakları konusunda lafa geldiğinde mangalda kül bırakmayanların, benim ülkem Türkiye’den bu konuda öğrenecekleri çok şey var. Batının can korkusundan ülkelerinden kaçan, çocuk, yaşlı, güçsüzlere karşı takındığı tavır aslında kendi iç yüzlerinin dışa yansımasıdır. Umarız bu insanlık ayıbından bir an önce vaz geçerler de mültecilere gerekli yardım ve desteği sağlarlar” şeklinde konuştu.

Haber: Veysel Kavrayan

Eğitimci-Yazar-Gazeteci

veyselkavrayan@gmail.com

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat