Özdilek

Eğitim

DOĞAN’dan 'VAZGEÇME, BAŞARMAK SENİN ELİNDE' Projesine Destek

Ak Parti İlçe Kadın Kolları tarafından geçtiğimiz Kasım ayında başlatılan ve İzmit ilçesindeki okulu terk eden öğrencilerin, okul terk etme sebeplerinin araştırılarak, öğrencilerin eğitim hayatına geri dönmelerini sağlamayı a

11 Ocak 2017 Saat: 23:24
DOĞAN’dan VAZGEÇME, BAŞARMAK SENİN ELİNDE Projesine Destek
DOĞAN’dan 'VAZGEÇME, BAŞARMAK SENİN ELİNDE' Projesine Destek

Ak Parti İlçe Kadın Kolları tarafından geçtiğimiz Kasım ayında başlatılan ve İzmit ilçesindeki okulu terk eden öğrencilerin, okul terk etme sebeplerinin araştırılarak, öğrencilerin eğitim hayatına geri dönmelerini sağlamayı amaçlayan Vazgeçme, Başarmak Senin Elinde Projesine, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan destek verdi.

Proje kapsamında Ak Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanlığında bir toplantı yapıldı. Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş’ın ev sahipliğindeki toplantıya İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özkan Can,  sosyolog-psikolog Şaziye Genç Çelebi, uzmanlar  ile okulu bırakan 30 çocuk ve aileleri katıldı.

PİLOT BÖLGE ALİKAHYA

Alikahya’daki Şehit Öğretmen Ergin Komut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Başöğretmen Lisesi öğrencileriyle başlanan proje kapsamında öğrenimini bırakan 30 öğrencinin evlerine gidilerek gerekli inceleme ve tespitlerde bulunuldu.    Yapılan tespitler neticesinde İzmit Belediyesi sosyolog ve psikologları tarafından öğrenci ve ailelere psiko-sosyal alanda danışmanlık desteği verilecek. Örgün öğrenime geri dönüşü sağlanamayan öğrencilerin ise açık lise programına kaydının yapılması, yönlendirmesi ve takibi gerçekleştirilecek. Doç. Dr. Aslıhan Polat’ın da gönüllü danışmanlık yapacağı projenin önümüzdeki dönemlerde tüm bölgelere uygulanması hedefleniyor.

EĞİTİM VE ÇOCUKLAR HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZ OLDU

Böyle önemli bir programa destek olup yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Doğan “ eğitime destek asli görevimiz olmamasına rağmen her zaman bizim önceliğimiz olmuştur. Çünkü biliyoruz ki, eğitime, çocuklara yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır.  Hükümetimiz bu konuda ellinden geleni yapıyor. Hatta bu güne kadar eğitime ayrılmayan bütçeyi ayırıyor. Biz de İzmit Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren eğitime destek verdik, vermeye de devam edeceğeyiz.

SAYISIZ PROJE

İzmit’i seviyorum bisiklete biniyorum sloganıyla 7 yıl önce başlattığımız projeyle devlet, özel okul ayrımı yapmaksızın her yıl 5 bin öğrenciye bisiklet hediye ediyoruz. Gençlerimizin daha iyi koşullarda spor yapabilmeleri ve onlara sporu sevdirerek kötü alışkanlıklardan uzaklaşmalarını sağlıyoruz.  Portatif yüzme havuzlarımızla çocuklarımıza yüzmeyi öğretiyoruz. Yine 4.sınıf öğrencilerimize basketbol topu dağıtarak çocuklarımızı sporun her dalına teşvik ediyoruz. Çocuk Hakları Masamız, Çocuk Hakları Okulumuz, Okul Hizmet Masamız, Oyun Sokağı Projemiz,   Masal Saati gibi çalışmalarımızla çocuklarımızın eğitim, farkındalık ve sosyal gelişimlerine destek vermeye çalışıyoruz. 

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Çocuklarımız için yaptığımız çalışmalarla Avrupa’daki belediyeler zincirine üye olup ödül aldık. Çocuk Dostu Şehir unvanını kazandık. Onların eğitimlerini tamamlamaları bizim için önemli.  Sebebi ne olursa olsun okullarını bırakan çocuklarımızın eğitimlerine devam edebilmeleri için biz İzmit Belediyesi olarak, elimizden ne gelirse yapmaya hazırız.  Böylesi anlamlı bir projeyi hayata geçirdikleri içinde İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanımız Aysel Demirtaş ve yönetimini kutluyorum”  dedi.

EĞİTİMLİ NESİLLERE İHTİYACIMIZ VAR

Hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle toplumda farkındalık oluşturan Ak Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş da “  ülke olarak zor günler geçiriyoruz. Bizde, Ak  Partili kadınlar olarak, ne yaparsak şehrimize ve milletimize faydalı olabiliriz notasında kafa yorduk. Biliyoruz ki, eğitimli nesiller yetiştirmek çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmada ve geçmede en önemli bir adım.  Bizde, sebebi ne olursa olsun öğrenim hayatından vazgeçmiş çocuklarımıza ulaşıp, nedenlerini araştırıp, tekrar onların eğitim hayatlarına dönmelerini sağlamak istedik.   Karşımıza çıkan engelleri aşabilmek için eğitimli nesillere ihtiyacımız var. Bu süreçte bizlere destek olan Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan olmak üzere tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum”  şeklinde konuştu.

Haber: Veysel Kavrayan

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat