Özdilek

Güncel

DOĞAL YAŞAM ALANI PROJESİ ÖLÜM KAMPI OLMASIN

Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, kurulması planlanan Doğal Yaşam Parkı’nın ilerleyen zamanlarda Ölüm Kampına dönüşeceği konusunda kaygılılar.

1 Eylül 2013 Saat: 21:36
DOĞAL YAŞAM ALANI PROJESİ ÖLÜM KAMPI OLMASIN
DOĞAL YAŞAM ALANI PROJESİ ÖLÜM KAMPI OLMASIN

TÜRLER ARASI BARIŞ

Toplantının, 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne denk gelmesi üzerine bir açıklama yapan Başkan Gonca Çelik Ketenağ, türler arası barışın önemine değindi ve türler arası barışın sağlanması gerektiğini söyledi.

 

DOĞAL YAŞAM ALANI PROJESİ İPTAL EDİLMELİ

Toplantıda konuşulan en önemli konu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Sarıhocalar mevkiinde yapımına başladığı 400 dönüm üzerine kurulması planlanan Doğal Yaşam Parkı oldu. Doğal Yaşam Parkı’nın ilerleyen zamanlarda Ölüm Kampına dönüşeceği konusunda hemfikir olan KOHAYDER üyeleri, hayvanların tel örgüler ardına hapsedilmeyi hak etmediklerini, birçok tür köpeğin bir arada yaşamasının mümkün olmadığını söylediler. 80 hayvan kapasiteli geçici bakımevlerinin bile içler acısı halde olduğunu hatırlatan Ketenağ, Türkiye’nin her köşesinde ölüm kampına dönüşen bakımevlerine şahit olduklarını söyledi.

 

PROJE YASAL DEĞİL

KOHAYDER Başkanı Ketenağ, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşasına başlanan Doğal Yaşam Projesinin yasaya aykırı olduğunu, 5199 sayılı hayvanları koruma kanununa göre, sokak hayvanlarının yaşadıkları mahalden sadece kısırlaştırmak amacıyla alınabileceğini ve kısırlaştırma ile aşılama işlemleri yapıldıktan sonra alındıkları yere geri bırakılmalarının zorunlu olduğunu söyledi.

 

İPTAL DAVASI KARARI

Yasaya aykırı olarak inşa edilen Doğal Yaşam Parkı’nın iptali için dava açılması kararı alınan toplantıda, Kocaeli Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı ve KOHAYDER Yönetim Kurulu üyesi Av.Mücella ELGİN yetkilendirildi.

 

TEŞEKKÜR YAĞMURU

Geçtiğimiz haftalarda, KOHAYDER ile Kocaeli Barosu Hayvan Hakları Komisyonu’nun ortak çalışması ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Kocaeli’nin birçok noktasında toplam 100 adet Raket/Durak reklamı yayınlanmıştı.  “Birkap Su, Birkap Mama” konulu reklamlar üzerine  birçok tebrik telefonu, e-posta ve Facebook mesajı alan Komisyon ve Dernek üyeleri Kocaeli halkına göstermiş oldukları duyarlılık ve destek nedeniyle teşekkür ettiler.

 

Reklam çalışmalarıyla birlikte şehrin her köşesinde su kapları görmeye başladıklarını söyleyen Ketenağ, bundan son derece mutlu olduklarını, bu sayede birçok sahipsiz hayvanın susuzluğunu giderme şansı bulduğunu belirterek, Kocaeli halkının hayvanlar konusunda göstermiş olduğu duyarlılığın tüm hayvan dostlarını fazlasıyla mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

 

Toplantıda ayrıca, halkı bilgilendirici görsel çalışmalarının devam etmesi ve bu konuda gerekli görüşmelerin en kısa sürede yapılması için karar alındı.

 

Başkan Ketenağ tarafından, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde bir Kermes düzenlenmesi önerisi de dernek üyeleri tarafından da olumlu karşılanarak ve karara bağlandı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat