Özdilek

Ekonomi

DİSK 48.ci Yılını, Direniş ve Mitingle Kutladı

DİSK 48’inci kuruluş yılını ‘Diren işçi’ sloganıyla Kocaeli’de kutladı.

15 Şubat 2015 Saat: 00:12
DİSK 48.ci Yılını, Direniş ve Mitingle Kutladı
DİSK 48.ci Yılını, Direniş ve Mitingle Kutladı

Sabri Yalım Parkı’nda toplanan binlerce işçi Yürüyüş Yolu boyunca sloganlar atarak kutlam için   Perşembe Pazarı alanına yürüdüler. Mitinge damdasını vuran silogan 'Diren işçi’ sloganıyla Kocaeli’de coşkulu ketlama yapıldı.

    Etkinliklere DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Eski Başkanı ve CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, CHP Milletvekilleri Haydar Akar, Hurşit Güneş, Musa Çam, HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderilioğlu, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva, Yunanistan Sendikalar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Statis Tırahanacis, Filistin Kurtuluş Örgütü Yurtdışı Sorumlusu ve Filistin Sendikalar Konfederasyonu temsilcisi Mihyar Ektami de katıldı.   

    DİSK’e bağlı sendikaların başkanları ile Kocaeli’deki sol siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerinin de tam kadro katıldığı etkinlikler, Soma’da yaşamını yitiren maden işçiler, DİSK Kurucu başkanı Kemal Türker, bağımsızlık ve eşitlik adına yaşamını yitirenler adına saygı duruşuyla başladı. Kürsüye gelen DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise geniş bir konuşma yaptı. Genel Başkanı Beko’nun konuşması sık sık sloganlarla kesildi.

    DİSK’e yönelik saldırılara karşı tepkisini gösteren Beko, “DİSK’i bu topraklardan söküp atamayacaklar. Türkiye’nin dört bir yanında diren işçi çadırlarında arkadaşlarımız kar kış demeden direniyorlar. Arkadaşlarımız sendikalı oldukları için, anayasal haklarını kullandıkları için işten çıkardılar. Birleşik Metal-İş’in grev kararına hükümet darbe yaptı. Gerekçeleri ise milli güvenlik dediler. Güvenlik dedikleri patronların güvenliğidir” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat