Ekonomi

DİLOVASINDA HAYVANCILIK GERİ DÖNÜYOR!

Dilovası’nın sanayinin teslim almaya çalıştığı köylerinde, Demirciler Köyü Muhtarı Cabir Bezirci’nin gayretleriyle tarım ve hayvancılık geri dönmeye başladı.

15 Haziran 2013 Saat: 23:20
DİLOVASINDA HAYVANCILIK GERİ DÖNÜYOR!
DİLOVASINDA HAYVANCILIK GERİ DÖNÜYOR!

Kocaeli il genelinde uygulanan ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen “Halk elinde hayvan ıslahı” projesi kapsamında Karacabey Merinos Islahı yapan 27 köylü yetiştirici artık Demirciler Köyünde hayvan yetiştirilecek.

Çerkeşli Köyü’ndeki Tepe Restoranda, Demirciler Köyü Muhtarı Cabir Bezirci, İşadamı Mustafa Tetik, Çerkeşli Köyü Muhtarı Aytaç Erdem, Dilovası İlçe Tarım Müdürü Serkan Akça, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştircileri Birliği Başkanı Mustafa Çakır’ın katılımıyla yetiştirici çiftçilere plaket ve proje kapsamında olduklarını gösteren ve Gıda Tarım- Hayvancılık Bakanlığı tarafından gönderilen levhaların teslim töreni yapıldı.

Proje kapsamında 600 koyunu olan Emin Tombulun plaketi ise Demirciler Köyü Muhtarı Cabir Bezirci, tarafından verilerek onurlandırıldı. Diğer yetiştiricilerin palaketleri ve levhaları ise İlçe Tarım Müdürü, Damızlık Koyun ve Hayvan Yetiştiricileri Birlik başkanları tarafından verildi.

Islah Projesi kapsamında bakanlık tarafından oluşturulan heyetle belirlenerek seçilen 6000 dişi ve 300 erkek koyun ile proje başlatılmış oldu.

Proje Koyun ve Keçi yetiştirileri birliği  ve birliğe üye olan hayvan sahipleri tarafından yürütülmekte. Projenin denetimi ise Bandırma Hayvancılık Araştırma Enstitüsü tarafından konunu uzmanı kişiler tarafından yürütülüyor. Proje kapsamında koyunlara ait soy kütükleri oluşturularak gelecek nesillerde yetiştirilecek koyunların hangi ırktan geldiği de görülebilecek. Proje 65 ilde 140 hayvan ırkına ait ıslah çalışması yapılıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat