Özdilek

Güncel

Dilovası'na yapılması planlanan projeler masaya yatırıldı

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ve Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Dilovası’nda faaliyet gösteren OSB Başkanları ile bir araya gelerek Dilovası’nın geleceğini konuştular.

16 Nisan 2022 Saat: 12:46
Dilovasına yapılması planlanan projeler masaya yatırıldı
Dilovası'na yapılması planlanan projeler masaya yatırıldı

Dilovası'na yapılması planlanan projeler masaya yatırıldı

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ve Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Dilovası’nda faaliyet gösteren OSB Başkanları ile bir araya gelerek Dilovası’nın geleceğini konuştular. 

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilovası’nın ulaşım, eğitim, sağlık ve güvenliği konularında fikir alışverişi için Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, T.C.D.D 1. Bölge Müdür Yardımcısı Ali Başpınar ve ilçede bulunan OSB Başkanları ile bir araya geldi.

İlçemize katma değer sağlamak istiyoruz

Güllü ova Restaurant’ta yapılan toplantıyla ilgili olarak bir açıklama yapan Başkan Şayir, “Kocaeli Valimiz tarafından düzenlenen il koordinasyon toplantılarında Dilovası’nın geleceği ile ilgili fikirlerimizi sık sık gündeme getiriyoruz. Sayın Kaymakamımız Metin Kubilay ile birlikte ilçemizin önemli sorunlarını yukarılara taşıyarak çözümü noktasında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Tabi bu çalışmalarımıza her daim yanımızda olan AK Parti Dilovası İlçe Başkanımız İlhan Yıldırım’ın da unutmamak, hakkını teslim etmek gerekir.

2 milyar 650 milyonluk yatırım

Son üç yılda ilçemize önemli katma değer sağladık. 55 milyon bütçesi olan bir belediye olmamıza rağmen bakanlıklarımız, valiliğimiz, büyükşehir belediyemizin de destekleri ile yapılan ve yapılacak olan tüm yatırımların toplamı 2 milyar 650 milyonluk dev bir değer oluşturduk.

Kuzey OSB’lere raylı sistem

Önümüzdeki en büyük hedeflerimizden birisi ilçemizde ki trafik yoğunluğunu azaltacak, önemli bir tasarruf sağlayacak, yük ve lojistik taşımacılığını kolaylaştıracak, Kuzey OSB’ler ile limanlar arasında Devlet Demiryolları tarafından yapılacak bir raylı sistemin çalışmalarını başlattık.

Kuzey OSB’ler bölgesinde de önemli bir lojistik üssünün kurulmasını hedefliyoruz.

Tabi önemli bir maliyet gerektiren büyük bir proje. Bununla ilgili olarak sayın Kaymakamımız Metin Kubilay ile üzerimize düşeni yapacak ve bu talebimizi ilgili makamlara ileteceğiz. Sizlerden de ülkemizin önemli sanayicileri olarak bu konuda destek istiyoruz”dedi.

Fuar alanı yapalım

Başkan Şayir, “Ayrıca ilçemiz Anadolu’nun önemli geçiş noktalarından biridir. Coğrafi konum olarak önemli bir merkeze sahip olan Dilovası’nda neden bir fuar alanı olmasın. İlçemiz sanayi üssü, 25 milyonluk bir havzanın merkezidir. Ülke ekonomisine büyük bir katma değer sağlayan Dilovası sanayisinin yapılacak olan bir fuar alanı ile taçlandırılmasını istiyoruz. İlçemizde yapılacak olan bir fuar alanıyla ilçemizin her alanda önemli gelişme sağlayacağına inanıyoruz. Bunun için Dilovası Belediyesi olarak sanayicimize her türlü desteği sunmaya hazırız. Sanayicilerimizden fuar alanı konusunda çalışma yapmasını rica ediyorum. Demiryolları ağıyla ve fuar alanıyla bölgemiz büyük bir cazibe daha kazanacaktır” dedi.   

Birlikte büyüyeceği

Büyüyen Türkiye için sanayinin ve sanayicinin önemini çok iyi biliyoruz. Ekonomik güç için sanayicinin önünü açmaya onlara destek olmaya çalışan hükümetimizle birlikte bizde sanayicimizin büyümesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Dilovası halkıyla sanayicisiyle birlikte büyüyecektir. Bu zamana kadar yaptığımız birçok projede sanayicimizin desteği bizler için çok önemli olmuştur. Özellikle bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Türkiye’ye örnek olan tüm orta, lise ve üniversite öğrencilerimize tablet dağıtımı projemize destek sağlayan Makineciler OSB Başkanı Sedat Silahtaroğlu ve yönetimine ayrıca teşekkür ediyorum. GEBKİM Başkanı İbrahim Vefa Arabacı’ya ilçemize kazandırdığı 5 yıldızlı anaokulu için şükranlarımı sunuyorum.

Çolakoğlu Metalurji, Özel Eğitim Merkezi yapacak. Bu desteklerle ilçemizde her geçen gün eğitim kalitesi artıyor. İstihdam konusunda da İMES OSB’nin yaptığı çalışmalarda bizim için oldukça önemlidir. İMES OSB Yönetimine de teşekkür ediyorum. Bunlar gibi bir çok projemize destek sunan sanayicilerimiz oldu. İlerleyen süreçte de yine desteklerini bekliyoruz” dedi.

Şayir, sanayici’den bölgeye yatırımistedi

Sanayiciden bölgeye yatırım yapmalarını isteyen Başkan Şayir, “Tavşancılımızda başladığımız tarihi evlerin yeniden hayata kazandırılması ile birlikte yepyeni bir Dilovası’nı gün yüzüne çıkartmaya çalışıyoruz. Bu kentte sanayicimizle birlikte büyüyeceğiz diyoruz. Evet. Tavşancıl yeniden hayata kazandırılıyor ve cazibesi artmaya yeni yatırımlar almaya başlıyor. Bir sanayicimiz yaklaşık 30 villalık bir projeye başlayacak. Sizlerinde bu tür yatırımlarla kentimize katkı sunmanızı bekliyoruz” dedi.

Yükselen şehir Dilovası’nı omuz omuza inşa edelim

Başkan Şayir’in ardından bir konuşma yapan Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay ise yaptığı açıklama da “Ülkemizve kentimiz her geçen gün büyüyor. Yapılan yatırımlarla birlikte hem vatandaşlarımız hem de sanayicimiz geleceğe daha umutla bakarken, ilçemizde faaliyet gösteren ve ülkemizin önemli OSB ve sanayicileri olan sizlerinde bu kentin geleceğine sunduğunuz katkıları ilçemize sağladığınız katma değeri çokiyi biliyoruz. Dilovası’nın uzun yıllar süre gelen kronik sorunları tek tekaşılırken, Dilovası’nın yeni bir vizyona sahip olmaya çalışması sizlerin destekleriyle olacaktır. Son yıllarda sanayicilerimizin özellikle eğitime sonrasında sağlık ve güvenlik noktasında sundukları katkılar bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Çalışkan bir belediye başkanına sahibiz. Yeni bir Dilovası’nı inşa etmeye çalışan belediye başkanımıza sahip çıkacağız. Kentimiz ve sanayimiz için gelin hep birlikte daha güzel bir Dilovası’nı hep birlikte inşa edelim” dedi.  

Fikir alışverişinde bulundular

Şayir ve Kubilay’ın konuşmalarının ardından soru cevap şeklinde devam eden toplantıda sanayiciler sorunlarını dile getirirken, oldukça verimli geçen toplantıda yapılabilecek olan yatırımlar üzerine de fikir alışverişinde bulundular.

Toplantının ardında Başkan Şayir’in ev sahipliğinde iftara geçildi…

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat