Özdilek

Kültür/Sanat

Dilovası’nda sıra gecesi

Dilovası Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Ahmet Özyavuz ile Sıra Gecesi’ne Dilovalılar büyük ilgi gösterdi. Sahneye çıkarak şarkılara ve türkülere eşlik edildi.

29 Mart 2022 Saat: 09:28
Dilovası’nda sıra gecesi
Dilovası’nda sıra gecesi

Dilovası’nda sıra gecesi

Dilovası Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Ahmet Özyavuz ile Sıra Gecesi’ne Dilovalılar büyük ilgi gösterdi. Sahneye çıkarak şarkılara ve türkülere eşlik eden Başkan Şayir, vatandaşlardan takdir topladı.

Dilovası Belediyesi tarafından geçtiğimiz Nevruz akşamı yapılan Dengbej Gecesi’nin ardından önceki günde sıra gecesi gerçekleşti. Dilovalılar’ın büyük ilgi gösterdiği Dengbej ve Sıra Gecesi’ne katılan vatandaşlar şarkılar türküler eşliğinde güzel bir akşam yaşadılar. Dilovası Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleşen ‘Ahmet Özyavuz ile Sıra Gecesi’ne Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Türkülü, çiğ köfteli sıra gecesi

Sıra gecesinde maharetli ellerin yoğurduğu çiğ köfteler ikram edildi, türküler birlikte dinlendi. Türk halk müziğinin unutulmaz eserlerinin de seslendirildiği gecede bir konuşma yapan Başkan Şayir, “Dilovası Türkiye’nin küçük bir mozaiğidir. Ülkemizin dört bir yanından gelen hemşerilerimiz Dilovası’nda kardeş olmuşlardır. Bu kardeşliğin sürmesi, gelenek ve göreneklerimizin devam etmesi adına bizde Dilovası Belediyesi olarak bu Türk etkinlikler yapmaya başladık ve devamını da getireceğiz inşallah.

Sıra geceleri dayanışma geceleridir

Sıra Geceleri, eğlencenin ötesinde; dayanışmanın, edep-ahlâk eğitiminin ve kültür-sanat sohbetlerinin yapıldığı çok özel buluşmalardır. Dilovası Belediyesi olarak, Sıra Gecesi gibi değerli kültürel miraslarımızı yaşatmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat