Özdilek

Siyaset

Dilovası’nda kanser oranı

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, TBMM’de yaptığı konuşmada, kanser nedeniyle en çok ölümün yaşandığı dört ilden birinin Kocaeli olduğunu, Dilovası’nın ise Kocaeli ortalamasının da üzerine çıktığını kaydetti.

11 Nisan 2014 Saat: 16:21
Dilovası’nda kanser oranı
Dilovası’nda kanser oranı

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Kanser Haftası nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki konuşmasında bu öldürücü hastalığa dikkat çekti. Kaplan, tıptaki tüm gelişmelere rağmen kanserin hala dünyadaki en ciddi hastalıkların başında geldiğini belirterek, şunları kaydetti: “Kanser, ölüm nedenlerinde kalp damar hastalıklarından sonra ikinci sıradadır. Kanser nedeniyle ölüm oranlarının en yüksek olduğu ilk dört il İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ’dır. Dikkat edilecek olursa bu illerin ortak özelliği sanayileşmenin en yoğun olduğu illerimizdir. Sanayileşme uğruna, gerekli çevresel tedbirleri almadığımızda kanser görülme sıklığı da artmaktadır. Bu anlayıştaki ülkemizde, son 5 yılda kanser görülme sıklığı yüzde 12 artmıştır.


EN ÇOK DİLOVASI’NDA

Yine bu süreçte kansere bağlı ölümlerde de yüzde 100’e yakın bir artış mevcuttur. 2002’de kansere bağlı ölümler yüzde 12 iken; 2012’de bu oran yüzde 22 olmuştur. Her yıl 200 bin kişiye kanser tanısı konulmaktadır. Plansız ve denetimsiz sanayileşmenin getirmiş olduğu çevre kirliliği, çarpık kentleşme, yaşam koşullarının elverişsizliği, beslenme yetersizliğinin olduğu bizim gibi toplumlarda gerekli önlemler alınmadığı takdirde, kanserden ölümler toplam ölümler içerisinde birinci sıraya yükselecektir. Türkiye’de kanserden ölümlerin oranı yüzde 21 iken Kocaeli’de bu oran yüzde 26’dır ve Dilovası’nda da bu oran yüzde 33 olup, ölüm nedenlerinin birinci sırasındadır.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat