Siyaset

Dilovası’nda Ensar Öğüt Coşkusu

CHP Milletvekili, Gebzeli işadamı, Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adaylığının güçlü isimlerinden Ensar Öğüt, İzmit’in doğusundaki ilçeleri büyük oranda tamamlayıp, bu kez batı yakasında başladığı çalışmaların ilk dura

30 Eylül 2013 Saat: 12:45
Dilovası’nda Ensar Öğüt Coşkusu
Dilovası’nda Ensar Öğüt Coşkusu

Dilovası’nda, CHP belediye Başkan adayı Ercan Dalkılıç, İlçe başkan yardımcısı  İrfan Ertürk ve  Yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili, partisiz kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından  karşılanan Ensar Öğüt, büyük bir moral buldu. Öğüt’e Gebze eski ilçe Başkanlarından Gülabi Kaya, Mustafa Kaya, Meclis üyesi Musa Haydaroğlu ve emekli banka müdürü Naim Ababay da eşlik etti.

CHP ilçe binasında partililer ve vatandaşlarla biraraya gelen Öğüt, hem  Ercan Dalkılıç’a destek istedi hem de kendi adaylığı ile ilgili vatandaşlara görüş sordu.

 

DALKILIÇ İKTİDAR SÖZÜ VEDİ

 

Toplantıda ilk konuşmayı CHP adayı Ercan Dalkılıç yaptı. Dalkılıç, Öğüt ile dostluklarının eskiye dayandığını, halkın halinden anlayan ve çok çalışan bir vekil olduğunu,  Dilovası seçimlerine de katkısının olacağına inandığını, kendinsin aday olması durumunda kol kola çalışarak CHP’yi iktidar yapacaklarını ifade etti. Dalkılıç, Dilovası seçimlerini kazanacaklarını bir kez daha vurguladı.

 

ADAYLIĞINA ALKIŞLI DESTEK

 

Öğüt ise konuşmasına, il başkanı ve bölge milletvekillerinin selamını ileterek başladı. Siyasete Kocaeli’de başladığını, bu bölgeden hiç kopmadığını, kendisini her zaman dördüncü milletvekili gördüğünü, mecliste Kocaeli’ye ve özellikle Dilovası’nın sorunlarının çözümü için atılan adımlara destek verdiğini söyleyen Öğüt, buraya halktan icazet almaya geldiğini vurguladı. Öğüt, aday olmamı istemisiniz sorusuna, alkış tufanı ile cevap aldı.

 

KUL HAKKI YİYORLAR

 

Konuşmasında ülkenin sorunlarını bir bir sıralayıp eleştirilerini dile getiren Öğüt,  buraya kimseyi karalamak için gelmediğini vurgulayıp, dış borç, yabancı sermaye,taşeronlaştırma, karlı  devlet kuruluşlarının satılmasını rakamlarla anlattı. Öğüt, vatandaşın mazotundan KDV alınırken, gemilerden ve yatlardan alınmaması ve çok sayıda örnek göstererek, hükümetin kul hakkı yediğini söyledi.

 

ÜÇ YIL ÖNCE BUGÜN UMREYE GİTMİŞ

 

Öğüt, Dilovası’na geldiği günün Umre’ye gidişinin üçüncü yılının dolduğu gün olduğuna dikkat çekerek, “inanın bu rakamlar, bu söylediklerim doğrudur. Hiç yalan ve hilafsız bunlar yanlış yapıyorlar. İçinizde AKP’ye oy vermiş olanlar vardır. Not tutup gidip bunları sorun”diye konuştu.

 

İKİNCİ DEĞİL, BEŞİNCİ SINIF

 

Dilovası’nın sorunlarını gerek bu bölgenin bir evladı olmasından gerek milletvekili arkadaşlarının meclis gündemine taşımasından gerekse hergün bu bölgeden onlarca insanla yaptığı görüşmeden dolayı çok yakından bildiğini de vurgulayan Öğüt, “başta söz verilip ama kaldırılmayan çöplüğü kaldıracağız. Kömürcüler sorununu çözeceğiz. Dilovası’nın giriş ve çıkışı bir tuhaf. İşsiz insan çok. Dereler hastalık saçıyor. Ne yazik ki, Dilovaslı diye işe alınmayan ve beni arayıp ağlayan insanlar biliyorum.”dedi.

 

KINIYORUM

 

Bir vatandaşın, “Dilovası bırakalım 2 sınıfı, beşinci sınıf görülüyor. Kimse bana hikaye anlatmasın. Bunu kınıyorum. Size söz veriyorum, bunu yerle bir edeceğiz. Dilovası, yeni ve öncelikli bir kent statüsünde masaya yatırılacak” şeklinde yanıtladı.

 

SIK SIK 22 İLİ DOLAŞIYORUM

 

Bir çok kişinin kendisini gittiklerinde memleketlerinde gördüğünü söylemesi üzerine, kendisinin bölge milletvekili olarak sık sık 22 doğu ilini dolaştığını vurgulayan Öğüt, “Oradaki akrabalarınıza beni sorabilirsiniz. Gitmediğim köy, köy kahvesi kalmadı. Her soruna el atmaya çalıştım. Güzel diyaloglarımız var. Kocaeli’de aday olacağım oralarda da konuşulunca, çok sevindiler. Hatta, aday olursanm buraya gelip destek olacağını bile söylüyorlar. Şimdi sizden kendime değil, Dalkılıç’a destek istiyorum.”diye konuştu.

 

 

Nefes Haber Ajansı(NHA)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat