Özdilek

Siyaset

DİLOVASI MUHTARLARI TUBA AYDIN’A DERT YANDI

1 Ocak 1970 Saat: 02:33


CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Av. Tuba Aydın, Kocaeli’nin adeta dışlanmış ve hiçbir hizmet gitmeyen Dilovası ilçesinde zorluklar içerisinde görev yapan muhtarla bir araya geldi ve dertlerini dinledi. Aydın, “İnsanımıza insanca yaşam vaad eden CHP halkımızın vereceği destekle bu sorunların üstesinden gelecek” dedi.
CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Av. Tuba Aydın, Dilovası ilçesinde muhtarları ziyaret etti. Aydın’ın ilk durağı Mimar Sinan Mahallesi oldu. Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Halis Polat; işsizlik, çevre kirliliği ve konutlara doğalgaz hizmetinin ulaşmaması gibi sorunları bulunduğunu dile getirdi. Aydın ise “Buraların sorununu ancak içimizden biri çözebilir. Bende bir Dilovalı olarak CHP’nin projeleri ile bu sorunların tamamen çözeceğimize söz veriyorum” dedi. Orhangazi Mahallesi Muhtarı Ebubekir Özavcı ise Dilovası’nda işsizliği dile getirerek, “Dilovası’nın insanlarının fabrikalarda iş bulamazken komşu illerden buradaki fabrikalara taşeron işçi alındığını sitem etti. Aydın ise “Gündeme getirdiğiniz bu sorun 9 yıllık iktidarın çarpık zihniyetinin halkı nasıl yok saydığını göstermektedir. CHP iktidarında söz veriyorum ki buranın insanı bu işletmelerden hem ekmek yiyecek hemde hak ettiği sendikal haklara kavuşarak biçare taşeron  işçisi olmaktan kurtulacak” şeklinde cevap verdi.
 Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Sait Uzuner ise sorunları şöyle dile getirdi, “Dilovasın’daki Çolakoğlu sanayi bir baca daha yapmak istiyor ama biz buna karşıyız. Bu da yetmezmiş gibi fabrika girişini kapatmamak için yaya üst geçidini su soğutma tankının önüne koymuş bulunuyorlar. İnsan hayatını hiçe sayıyorlar. Misal Dilovası’nın ortasından geçen yolun kenarlarındaki demir parmaklıklar Dilovasına bir cezaevi görüntüsü veriyor.” Tuba Aydın, CHP iktidarında Dilovasını cezaevi görüntüsünde kurtaracak, doğa ve insanla barışık hale getireceklerini belirterek, “Yapmış olmak için yapılmış üst geçitler değil halkın ihtiyaçlarını ve güvenliğini gözeten bir anlayışla bu sorunu da çözeceğiz” dedi.
Aydın’ın muhtar ziyaretlerinde bir sonraki durağı Tavşancıl Mahallesi oldu. Tavşancıl Mahallesi Muhtarı Hatice Gün,  Tavşancıl’ın belediye iken mahalle olduğundan yakınarak  Tavşancıl sahilinin insanların yararlanamayacağı bir hale getirildiğini, mahalle esnafının kan ağladığını, kepenk indirme noktasına geldiğini belirtti. Aydın ise “Zaten CHP’nin seçim beyannamesinde AKP iktidarının haksız yerel yönetimler düzenlemesine yer verildiğini ve CHP iktidarında belde ve belediyeliği kaldırılan yerleşimlere eski haklarının iade edileceğini vurgulayarak, CHP’nin esnafa yönelik finansman desteğini hatırlattı ve “Esnaf Türkiye’de orta sınıfın bel kemiğidir’ dedi.
Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Adnan Korucu’da genel sorunlarından söz ettikten sonra Dilovasın’da hastane ve kaymakamlık binasının olmadığını belirterek ilgisizlikten şikayet etti. Aydın ise “Bu sorunların konuşuluyor olması bile burada yaşayan halkın insan yerine konulmadığının en açık göstergesidir. İnsanımıza insanca yaşam vaad eden CHP halkımızın vereceği destekle bu sorunların üstesinden gelecek” dedi. Diliskelesi Muhtarı Murat Dursun ise  Tuba Aydın’ın adaylığından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Dilovası’nın sorunları ancak buralı birinin çözebileceğini belirtti. Aydın’da bu düşüncelerinden dolayı kendisine teşekkür ederek, Dilovası’nın sorunlarını birebir yaşamış olduğunu ve bu nedenle Dilovasının sorunlarını çözmek boynumun borcu” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat