Özdilek

Çevre

Dilovası Kocaeli’nin Çöplüğü mü?

Dilovası Kocaeli’nin en çok kirlilik konusunda şikayet edilen İlçesi olması yanı sıra, bu kez İzaydaş’ın bölgede bulunan çöp depolama alanından çöp kokuları Dilovası halkını bir kez daha isyan ettirdi.

28 Haziran 2014 Saat: 12:13
Dilovası Kocaeli’nin Çöplüğü mü?
Dilovası Kocaeli’nin Çöplüğü mü?

Kısa adı EKOS-DER olan Dilovası Ekoloji ve Sağlık Derneği Başkanı Ercan Teker,son günlerde, özellikle gece saatlerinde bu kokunun ilçenin üzerine bir kabus gibi çöktüğünü belertti. Ercan Teker, “2006 yılında bu tesis ilk kurulduğunda  şiddetle karşı çıktık.   Karşı çıkma nedenlerimiz çöp depolama alanının rüzgar sirkülasyonlarına  açık bir bölgede olduğu ve ayrıca yerleşim bölgesine çok yakın olması nedeni ile  oluşabilecek çöp kokusunun yerleşim bölgesini ciddi anlamda rahatsız edebileceğini ifade etmiştik.  Bu konuda bütün demokratik ve hukuki haklarımızı kullandık. Bütün bu karşı çıkışlarımıza rağmen bu tesis maalesef kuruldu. Kurulduktan sonra bu tesisin rahatsız edici olduğu konusunda ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı.  Zaman zaman ortaya koymuş olduğumuz tepkiler sonucu bir takım tedbirler alınmışsa da bu tedbirlerin sürekli olmadığı ve samimiyetten uzak olduğu son bir hafta da yaşanan çöp kokusu bize bunu göstermiştir” dedi. Teker, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ı bu konuda girişimler yapmaya davet etti.

Kirlilik konusunda büyük bir ün yapan Dilovası çöp kokusu ile gündeme gelirken, akıllara gelen soru, bölge çöplüğe mi dönüyor? Oldu.!

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat