Özdilek

Siyaset

Dilovası İçin Muhalefet Vekilleri Bir araya Geldiler

Dilovası Platformu’nun Kömürcüler OSB ile ilgili düzenlediği toplantıda, Muhalefet parti Milletvekillerini bir araya getirdi.

1 Aralık 2012 Saat: 16:51
Dilovası İçin Muhalefet Vekilleri Bir araya Geldiler
Dilovası İçin Muhalefet Vekilleri Bir araya Geldiler

Toplantıda bir konuşma yapan CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan,  “Dilovası’nın bu olumsuz durumundan hepimiz sorumluyuz ve hepimiz suçluyuz. İğneyi kendimize de batırmalıyız. Evinizde yanlış yapan çocuğu cezalandırıyorsunuz ama size sırtını dönen ve taleplerinizi dinlemeyenleri iktidar yapıyorsunuz” diye konuştu.

Kömürcüler OSB’nin istenirse kapatılabileceğini vurgulayan Kaplan, halkın mutlaka birlikte hareket etmesi gerektiğini belirterek, “AKP’liler bizi dinlemiyor diyorsunuz ama üç dönemdir iktidar yapıyorsunuz. Sizin taleplerinize sırtınızı dönenlere prim vermeyin” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar Dilovası halkının yanında olduklarını ve bundan sonra da yanlarında olacağını vurgulayan CHP’li Kaplan, “Dilovası’nın yaşanabilir bir kent olması konusunda hepimize görevler düşüyor, gidecek başka bir yerimiz yok” dedi.

Dilovası Koruma ve Geliştirme Platformu’nun düzenlemiş olduğu toplantıya AKP’li milletvekilleri ve ilçe yöneticilerinin haricinde tüm siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda, Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi’nin Dilovası’na verdiği zararlar anlatılırken, devlet yetkililerinin ve mevcut hükümet üyelerinin halkın taleplerini görmezden geldiği vurgulandı.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle muhtarları, Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi’nin kaldırılması için çalışma yürüttüklerini ifade ederken, milletvekillerinden de bu konuda destek istediklerini dile getirdiler.

CHP’li Kaplan bu konuyu meclise getireceklerini ve bu sorunun çözülmesinde Dilovası halkıyla birlikte hareket edeceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın yanı sıra CHP Dilovası ilçe başkanı İsmail Kaya, MHP Dilovası ilçe başkanı Metin Uzunok, SP Dilovası ilçe başkanı Ercan Oğuz ve BDP Dilovası ilçe başkanı Alican Kaya  katıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat