Özdilek

Güncel

Dilovası Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı

Kuzey Marmara Otoyolu tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapımı tamamlanan ve işletmesini Dilovası Belediyesi’nin üstlendiği ‘Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ açıldı.

27 Ekim 2022 Saat: 23:51
Dilovası Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı
Dilovası Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı

Dilovası Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı

Kuzey Marmara Otoyolu tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapımı tamamlanan ve işletmesini Dilovası Belediyesi’nin üstlendiği ‘Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ açıldı.

 

Kuzey Marmara Otoyol İşletmesi ve Dilovası Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen ‘Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılış töreni Demirciler Mahallesi’nde çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşti.

 

Açılışa Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, Kuzey Marmara Otoyolu Genel Müdürü Aynur Uluğtekin, İlçe Jandarma Komutanı Said Arı, Ak Parti Dilovası Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut, Dilovası Belediye Başkan Yardımcıları, mahalle muhtarları, STK Başkanları ve Kuzey Marmara Otoyolu çalışanları katıldı.

16 bin metrekare alan üzerine kuruldu

Demirciler Mahallesi Köprü Sokak No:53’de hayata geçen Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi kedi, köpek ve kanatlı hayvanlarına hizmet verecek.

16 bin metrekarelik merkezde; teşhis ve tedavi aşılama uygulamaları iç dış parazit uygulamaları, tüm hayvanları kapsayacak ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri, Hemogram cihazı, ultranografi cerrahi müdahale ve aşılar dahiliye hastalıkları, küpeleme çipleme uygulamaları, hayvan nakil mobil araçları, yardımcı personel odaları personel dinlenme ve ihtiyaç giderlerini karşılayacak hizmetler verilecek.

Sorumluluğumuzun farkındayız

Açılışta konuşan Kuzey Marmara Otoyolu Gene Müdürü Aynur Uluğtekin; “Sahipsiz can dostlarımız için kurduğumuz merkezimizin açılışında bizlerle birlikte olduğunuz için Kuzey Marmara Otoyolu Ailesi adına teşekkürlerimi sunarım. Kuzey Marmara Otoyolu olarak bulunduğumuz tüm alandaki canlılar bizler için çok kıymetli. Canlılara karşı olan sorumluluğumuzun farkındayız ve onların yanındayız. Ekiplerimiz sahipsiz canlıların beslenmeleri, barınmaları ve yaralarının sarılması için 7 gün 24 saat özverili ile çalışıyor.

Otoyolumuzu güvenli hale getirmeye çalışıyoruz

İşletmesini yönettiğimiz Avrupa yakasından Anadolu yakasına uzanan 435 kilometrelik hat üzerinde, bugüne kadar 3 bin 700’e yakın sahipsiz hayvana müdahalede bulunduk. Gece gündüz demeden çalışan yol ekiplerimiz kimi hayvanı güvenli bölgeye alırken, kimi hayvanı tedavi ettiriyor, kimi hayvanı da sahiplendirerek onlara sıcak birer yuva kazandırıyor. Otoyolumuzu; hem çevresindeki canlılar hem de kullanıcılarımız için daha güvenli hale getirme gayesiyle 16 dönümlük arazi üzerine inşaat ettiğimiz bu merkezimi Dilovası Belediyemize teslim etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Can dostlarımız bizim için önemli

Yeni yapılan bu merkezimizde, Dilovası Belediye ekiplerince, sahipsiz hayvanların kısırlaştırma ameliyatları yapılırken, varsa yaraları ve hastalıkları tedavi edilerek aşılama işlemleri yapılacak. Bu merkez ile aynı dünyayı paylaştığımız, aynı havayı soluduğumuz sahipsiz can dostlarımızın tedavilerine, barınmalarına ve beslenmelerine bir nebze de olsa katkı sunmak bizler için büyük önem taşıyor” dedi.

İlçemizin her bir karışına hizmet ediyoruz

Açılışta konuşan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ise  “Yükselen Şehir Dilovamızda, sevginin, şefkatin ve merhametin tezahürü bir projeyi Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni hep birlikte faaliyete almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk gün, doğduğumuz, büyüdüğümüz, havasını teneffüs ettiğimiz Dilovamıza, bu şehrin insanlarına, bu şehirde yaşamını süren sevimli dostlarımıza, bu şehrin doğasına, her bir karışına hizmet etme sözü vermiştik. Elhamdülillah o günden bu güne… Hükümetimizin ve Büyükşehir Belediyemizin desteği ile ekip arkadaşlarımızla, 52 bin Dilovalı ile sanayicilerimiz ile durmadan yorulmadan büyük bir mücadele veriyoruz.

İlçemize yeni projeler kazandırmanın gururunu yaşıyoruz

Her geçen gün yeni bir projeyi, yeni bir değeri ilçemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. ‘Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’miz de bu projelerimizden birisi. Kuzey Marmara Otoyolu yönetiminin sosyal projeler kapsamında yapımını tamamladığı ve işletmesi Belediyemiz tarafından yapılacak tesisimiz, sevimli dostlarımıza yuva, hastalıklarına şifa olacak inşallah. Başta bu güzel tesisi yaparak, bugünkü protokol ile belediyemize devreden Kuzey Marmara Otoyolu yönetimi olmak üzere herkese çok teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Her zaman can dostlarımızın yanındayız

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Yaşar Çakmak “Ülkemizde yapılan hizmetlerle birlikte her alanda büyük dönüşüm yaşanıyor. Bu dönüşümle birlikte çevremizde ki canlıların yaşam kalitelerini de düşünmek hepimizin görevidir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak can dostlarımızın bakımı ve sağlığı İçin elimizden geleni yapmaya ve onlarında bizim birer parçamız olduğunu unutmamaya çalışıyoruz. Medeniyetimizin bizlere öğrettiği çevremize saygılı olmayı, canlılarımıza sahip çıkmayı insani bir görev olarak bilerek her zaman tüm can dostlarımızın yanında olmaya da bundan sonra da devam edeceğiz. Tesisin açılışımda emeği geçen Kuzey Marmara Otoyolu yönetimine ve Dilovası Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Kubilay’dan teşekkür

Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay ise yaptığı konuşmasında “Kuzey Marmara Otoyolu ve Dilovası belediyesi tarafından yapılan ve can dostlarımızın bakımı, sağlığı İçin faaliyet gösterecek bu tesisin ilçemize kazandırılmasından dolayı mutluyum. Can dostlarımızın yaşam haklarını koruyacak olan bu tesisisin çevreye duyarlı olması ayrıca bizleri mutlu ediyor. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Kurdelayı kestiler, tesisi gezdiler

Konuşmaların ardından protokol tarafından kurdele kesimi yapıldı. Ardından açılışa katılanlar tesisi gezerek görevlilerden tesis hakkında bilgiler aldılar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat