Özdilek

Güncel

DİKOP çözüm istedi

Dilovası Koruma ve Geliştirme Platformu geçtiğimiz gün Dilovası Porotokolünü gezerek Dilovası'nın sorunlarını konuşup çözüm üretilmesini istedi. DİKOP öncelikle Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Dilovası Kaymakamı Hasan G

18 Şubat 2013 Saat: 13:17
DİKOP çözüm istedi
DİKOP çözüm istedi
Dilovası Koruma ve Geliştirme Platformu (DİKOP) üyelerinin protokol turu geçtiğimiz gün gerçekleşti. İlk ziyaretlerini Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman'a yapan DİKOP üyeleri Yaman'ın makamında bir süre görüştüler. Yaman'dan Dilovası'nda kurulu bulunan ve kirletici vasfı yüksek olan fabrikaların kaldırılması ve lojistik alan olması konusunda bir çalışma yapmalarını isterken ayrıca Dilderesi'nin bir an önce ıslah edilmesi, Diliskelesi ile Dilovası'nın bağlantısının biran önce kurulması ve Batı kavşağında yaşanan sorunun esnafı mağdur ettiğini ve aksaklığın giderikmesini isteyerek sorunların ve çözüm önerilerinin bulunduğu dosyayı Yaman'a verdiler. DİKOP üyeleri ayrıca Kömürcüler OSB'ye de değindiler. Yaman yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sorunların farkında olduğunu kendisininde bir Dilovalı olarak daha güzel şehirde yaşamak istediğini söyleyerek belediye olarak sorunların çözümü için ellerinden geldiğince çaba sarfettiklerini belirtti.

GÖÇ, KOKUDAN RAHATSIZIZ
Dilovası Kaymakamı Hasan Göç'ü de ziyaret eden DİKOP üyeleri Göç'e, 2006 yılında TBMM araştırma komisyonunun ve Valiliğin hazırladıkları sorunlar ve çözüm önerileri dosyasının yanısıra DİKOP'un da hazırladığı sorunlar ve çözüm önerileri dosyası sunuldu. Ardından Kömürcüler OSB'nin denetlenmesi konusunda daha çok çaba sarfedilmesini isteyen DİKOP üyeleri İZAYDAŞ'ın yaydığı kokunun kaymakamlık personelini rahatsız edip edilmediği sorusuna Kaymakam Göç, "Evet, yazın kokudan durulmuyor. Kokudan dolayı sıkıntı yaşıyoruz."dediği öğrenildi. DİKOP üyeleri ayrıca Göç'ün daha çok halka bir araya gelmesinide istediler.

DAVET EDİLSEYDİK MİTİNGE KATILIRDIK
AK Parti İlçe Başkanı İlhan Yıldırım'ı da ziyaret eden DİKOP üyeleri Yıldırım'ın odasında bir süre görüştüler. DİKOP üyeleri Dilovası'nın istediği hizmeti bir türlü alamadığını, Kömürcüler OSB'nin kurulmasına neden sessiz kaldıklarını, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık'ın artık sanayiye izin verilmeyeceğini açıklaması sonrası neden iki tane haddahane kuruldu. Buna neden dur demedi gibi sorular sordular. DİKOP üyeleri ayrıca Yeni Yıldız Mahallesindeki vatandaşların mağduriyetlerinin biran önce giderilmesini de istediler. Yıldırım ise sorulan sorulara Kömürcüler OSB için düzenlenen mitinge davet edilmediklerini, "edilseydik mitinge katılacaktık" derken, Fikri Işık ile ilgili soruyu kendisine ileteceğini, diğer konular ilede ilgileneceklerini söyledi. DİKOP üyeleri ayrıca sorunların daha üst makamlara iletilmesi için AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'ndan randevu ayarlamalarını da istediler.

TOPRAK, SORUNLARI DİNLEDİ
Son olarak İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Toprak'ı makamında ziyaret eden DİKOP üyeleri burada daha çok tanışma faslı yaşadılar. Toprak'a hayırlı olsun dileklerinide ileten İKOP üyeleri kendilerini ve DİKOP'u tanıttıktan sonra Dilovası'nın önemli sorunlarını Toprak'a ileterek yardımcı olmalarını istediler.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat