Özdilek

Siyaset

DEVA Partisi’nden Balkan Çıkartması

İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı Seçimi için Kocaeli’nde çalışmalarını sürdüren DEVA Partisi Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar; Rumeli, Balkan ve Batı Trakya Dernekleri ile buluştu

25 Mayıs 2023 Saat: 13:55
DEVA Partisi’nden Balkan Çıkartması
DEVA Partisi’nden Balkan Çıkartması

DEVA Partisi’nden Balkan Çıkartması

Ali Babacan’ın Genel Başkanlığı’nda kurulan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Dr. Semih Taşveren, İzmit Belediyesi Koordinatörü Eray Bodur, Balkan Masası Temsilcileri Dalistan Filiz, Erdem Arcan ve Alptekin Cevherli ile Kocaeli’nde bulunan Rumeli, Balkan ve Batı Trakya Türkleri Dernek Başkanları ve Yöneticileri, İzmit Belediyesi Balkan Yerleşkesi’nde bir araya geldiler.

‘Benim de ailem kavala’dan gelmiş’

Alptekin Cevherli’nin açılış konuşması ardından, DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Dr. Semih Taşveren ve ardından İzmit Belediyesi Koordinatörü Eray Bodur, Balkan Masası Temsilcisi Dalistan Filiz’de birer konuşma yaptılar. Daha sonra söz alan DEVA Partisi Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, “Burada kendimi ailemle birlikteymiş gibi hissettim, benim dedem de Balkanlardan, Kavala’dan çok uzun ve zor bir yolculukla Türkiye’ye Kocaeli - Karamürsel’e gelmiş ve buraya yerleşmiş. Bu yolculukta eşini ve küçük kızını kaybetmiş. Bizlerin, hepimizin acı hatıraları var o dönemlere ait. Şimdi de başka acı hatıralarımız olmasın diye çalışıyoruz.

Önümüzdeki 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek seçim çok önemli. Bu seçim bir referandum özelliği taşıyor. Zengin bir Türkiye mi, borç alan fakir bir Türkiye mi? Tek bir kişinin yönettiği mi, demokrasi ve istişare ile yönetilen bir Türkiye mi, işte milletimiz bunun kararını verecek.

Bizlere iftira atanların yönetimi mi? Vatan sevgisi hissedenlerin ve bunu yaşayanların yönetimi mi? Aslında bu soruların cevapları çok basit, sizlerden bu konuda bir hemşehriniz olarak destek bekliyorum” dedi.

Balkan Türkleri’nin sorunları millî bir konudur

Dernek başkanlarının ve yönetimlerinin çok yoğun bir ilgi gösterdiği toplantıda katılımcılar kendi dernekleri ve çalışmaları hakkında da DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar’a ve beraberindeki heyete bilgi verdiler.

Batı Trakya ve Balkan Türkleri’nin millî kimliklerinin ilgili bazı ülkelerce yok sayıldığının ve bu konuda neler yapılacağının sorulması üzerine DEVA Partisi’nin ve Millet İttifakı’nın Kıbrıs Sorunu, Batı Trakya Türkleri, Balkan Yarımadası’nda yaşayan Türk ve akraba toplulukların durumu ile Doğu Türkistan politikaları ile de bilgi veren Sanem Oktar, Millet İttifakı mutabakat metninden ve DEVA Partisi Dış Politika Eylem Plânı’ndan Batı Trakya, Balkan Türkleri ve Kıbrıs konularının millî dava olarak ele alındığını orijinal metinler üzerinden okuyarak dernek başkanlarını bilgilendirdiler.

Ayrıca özel uzmanlık gerektiren bu alanlarda liyakatsiz, bilgisiz ve konuyla ilgisi olmayan kişiler elinde yapılan hatalar nedeniyle Türkiye’nin ve Türkiye dışında yaşayan soydaşların ve akrabaların güç durumda kaldığı vurgulanarak, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi ile birlikte atanacak liyakatli ve yetkin kadrolar sayesinde gerek sınırlarımız dışında yaşayan soydaşlarımızın ve gerekse de Türkiye’ye gelmiş Rumeli-Balkan Türkleri’nin ve akraba toplulukların sorunlarının Türkiye’nin yeniden güçlü bir ülke haline dönmesi ile birlikte en kısa sürede çözüleceğinin bilgisi verildi.

Aydınlar Ocağı yönetimini ziyaret

DEVA Partisi heyeti daha sonra Kocaeli Aydınlar Ocağı’nı ziyaret ederek, yeni seçilen yönetimi kutladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat