Özdilek

Çevre

Dev çınar koruma altında

Darıca’daki Hasbahçe Sosyal Tesisi’nde bulunan bir ağaç koruma altına alındı. 850 yıllık olduğu belirlenen ağaca ‘Anıt Ağaç’ adı verilecek.

3 Nisan 2013 Saat: 03:44
Dev çınar koruma altında
Dev çınar koruma altında
GEÇTİĞİMİZ günlerde Darıca Belediyesi tarafından İstanbul Üniversitesi’nden getirilen uzman bilim adamları ilçede bulunan asırlık ağaçları inceledi. 850 yıllık olduğu tespit edilen tarihi çınar ağacı ise koruma altına alındı. Ağacın her türlü bakımının yapılacağı bildirildi.

BÖLGENİN EN YAŞLI ÇINARI
İstanbul Üniversitesi’nde görevli emekli Prof. Dr. Ünal Aşan, Darıca Belediyesi Hasbahçe Sosyal Tesisi’nde bulunan asırlık çınarın yaklaşık 850 yaşında ve durumunun iyi olduğunu ifade ederek kentte bu kadar yaşlı ve canlılığını koruyan bir başka ağacın bulunmadığını söyledi.

ADI ANIT AĞAÇ OLACAK
Yapılan ölçülendirme sonuçlarına göre alınan bilgilerin Anıtlar Kurulu’na gönderileceğini ifade eden Aşan, asırlık ağaca, Anıt Ağaç sıfatı alabilmesi adına çalışma başlatıldığını ifade etti. Ağacın bakımına başlanarak en kısa sürede çalışmaların tamamlanacağını söyleyen Aşan, desteklerinden dolayı Darıca Belediyesi’ne teşekkür etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat