Derince Belediyesi’nin üretim yatırımları kapsamında faaliyet gösteren DERTAŞ Satış Noktalarının 11’incisini İshakçılar Meydanı’nda hizmete açıyor.


Haber: Özgen Sarıkaya/Net Medya Grup
Yerel üretimden istihdama, sosyal belediyecilikten tüketiciye desteğe
Derince Belediyesi’nin üretim yatırımları kapsamında faaliyet gösteren DERTAŞ Satış Noktalarının 11’incisini İshakçılar Meydanı’nda hizmete açıyor. 23 Ekim Cuma günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek açılışla birlikte, yerel üretimin vatandaşlarla buluşturulması ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi hedefleniyor.
Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin öncülüğünde yürütülen üretim çalışmalarıyla büyüyen DERTAŞ, süt ve süt ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştıran satış ağına yeni bir halka daha ekliyor. İshakçılar’da açılacak yeni nokta, yalnızca ürün satışının yapılacağı bir işletme olmanın ötesinde, yerel üretimin desteklenmesi, kırsalda ekonomik hareketliliğin artırılması ve istihdama katkı sağlanması açısından da önem taşıyor.
SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÜRETİM VE İSTİHDAM ÖNE ÇIKIYOR
Yerel yönetimlerin sosyal belediyecilik anlayışı, yalnızca sosyal yardımlarla sınırlı kalmayıp üretimi, istihdamı ve ekonomik dayanışmayı da kapsıyor. DERTAŞ bünyesinde yürütülen çalışmalar da bu yaklaşımın üretim odaklı örnekleri arasında yer alıyor.
İshakçılar’daki tarımsal kalkınma tesislerinde hazırlanan süt ve süt ürünleri, belirlenen satış noktaları aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılıyor. Üretim kapasitesinin ve ürün çeşitliliğinin artırılmasıyla birlikte kırsal bölgelerde ekonomik faaliyetlerin desteklenmesi ve yerel istihdama katkı sunulması amaçlanıyor.
Bu model, üretim ile tüketici arasındaki mesafenin kısaltılmasını sağlarken vatandaşların günlük tüketiminde önemli yer tutan süt ve süt ürünlerine erişimini de kolaylaştırıyor. Yerel üretimin geliştirilmesi, kırsal ekonominin güçlendirilmesi ve belediyeye bağlı üretim tesislerinin sürdürülebilir biçimde faaliyet göstermesi, sosyal belediyeciliğin ekonomik boyutunu ortaya koyuyor.
12 ÇEŞİT PEYNİR VE YEREL ÜRÜNLER VATANDAŞLARLA BULUŞUYOR
DERTAŞ tesislerinde hijyenik koşullarda ve geleneksel yöntemlerle hazırlanan ürünler arasında süt, tereyağı, ayran ve 12 çeşit peynir bulunuyor. Bu ürünler, Taşköprü Süt ve Süt Ürünleri Satış Noktaları aracılığıyla tüketicilere sunuluyor.
Üretimin yerelde gerçekleştirilmesi ve ürünlerin doğrudan satış noktalarına ulaştırılması, yerel üretim zincirinin güçlendirilmesine katkı sağlıyor. Satış ağının genişlemesiyle daha fazla vatandaşın bu ürünlere ulaşması hedeflenirken İshakçılar’daki yeni noktanın bölgedeki günlük ticari hareketliliğe de katkı sunması bekleniyor.
SATIŞ NOKTASI SAYISI 11’E YÜKSELİYO
İshakçılar Meydanı’nda açılacak yeni şubeyle birlikte DERTAŞ ürünlerinin satışa sunulduğu noktaların sayısı 11’e ulaşacak.
Ürünler hâlihazırda Yavuz Sultan, Derince Tünel Üstü, Yenikent, İbni Sina ve Çınarlı şubelerinin yanı sıra Yelken Kafe, Çenesuyu Tesisleri, Kaşık Tesisleri ve Beşdivan Tesisleri’nde vatandaşlarla buluşuyor
Yeni satış noktası, İshakçılar Meydanı’nda hizmet verecek. Böylece DERTAŞ’ın mevcut satış ağı genişlerken kırsal bölgede üretilen ürünlerin daha geniş bir tüketici kitlesine ulaştırılması için yeni bir kanal oluşturulacak.
AÇILIŞ 23 EKİM CUMA GÜNÜ SAAT 14.00’TE
Taşköprü Süt ve Süt Ürünleri Satış Noktası’nın İshakçılar Meydanı’ndaki açılış töreni, 23 Ekim Cuma günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek.
DERTAŞ’ın yeni şubesiyle birlikte Derince’de yerel üretim, istihdam ve tüketiciye doğrudan ulaşım odaklı çalışmaların sürdürülmesi hedefleniyor. İshakçılar’da açılacak satış noktası, üretimin desteklenmesi ve kırsal kalkınmanın güçlendirilmesi yönündeki çalışmaların yeni bir adımı olacak.