Özdilek

Güncel

Dersimliler hasta tutsaklar için eylem yaptı

Kocaeli Dersimliler Derneği tarafından, AKP hükümetinin cezaevlerindeki hasta tutsaklar ile ilgili yasal düzenleme yapılarak onların serbest bırakılmaları istendi

22 Mart 2014 Saat: 17:19
Dersimliler hasta tutsaklar için eylem yaptı
Dersimliler hasta tutsaklar için eylem yaptı

Kocaeli Dersimliler Derneği cezaevlerindeki hasta tutsakların serbest bırakılmasıyla ilgili önceki gün Belediye İş Hanı’nda küçük çaplı bir eylem yaptı. Hasta tutsakların serbest bırakılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kocaeli Dersimliler Dernek Başkanı Ruhi Çelik, cezaevlerindeki baskılardan kaynaklı birçok hasta tutsağın ölüme terk edildiği ve hak ihlallerinin arttığını, bunlara bağlı olarak da tutsakların yaşadıkları bu durumun seçim çalışmalarının gölgesinde kalmaması gerektiğini söyledi.

“RAPORA GÖRE CEZAEVİNDE KALAMAZ”

Hemşehrileri Abdullah Kalay’ın acil önlem alınması gereken bir hasta olduğunu da sözlerine ekleyen Çelik, “Maalesef hasta tutsaklar görmezden geliniyor. Abdullah Kalay’ın cezaevinde kalamaz hastane raporu olmasına rağmen serbest bırakılmaması yaşam hakkı ihlalidir” dedi. Ağır hasta, tutuklu ve hükümlülerin tahliye olabilmeleri için gerekli olan bürokratik süreçlerin çok uzun olduğunu söyleyen Çelik, bu nedenle çoğu tutsağın başvuru süreçlerinin neticelendirilmeden yaşamlarının yitirildiğini söyledi.

14 YILDA 2 BİN 304 TUTSAK ÖLDÜ

Cezaevinde yaşamını yitiren ve hala hasta olan tutsakların sayısını veren Çelik, “14 yılda toplam 2 bin 304 tutsak yaşamını yitirmiş, cezaevinde bulunan toplam hasta sayısı 620, kendine bakamayacak durumda olan hasta sayısı ise 202 kişidir. Gözleri görmeyen, elleri ayakları tutmayan ve bir insanı, yaşama bağlayan organları çalışmayan mahpusların olduğu bir ülkedeyiz” şeklinde konuştu. Çelik sözlerini, “Bizler onları cezaevlerinden tabutlarla değil umutlarla alalım diye susmayacağız” şeklinde tamamladı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat