Özdilek

Kültür/Sanat

Derincelilere Ücretsiz İşitme Testi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Sosyal ve kültürel alandaki girişimleriyle belediyecilik anlayışına farklı bir açı kazandıran Derince Belediyesi, Starkey firmasıyla birlikte Derincelilere ücretsiz işitme testinden geçme imkanı tanıyor

Çenesuyu A.Ş. sponsorluğunda hayata geçirilen Derince Belediyesi’nin sosyal ve kültürel alanda düzenlediği ücretsiz işitme testleri Derince’de başladı. Starkey firmasının katkısıyla gerçekleşen ücretsiz işitme testlerinden yararlanarak bu teste katılmak isteyenler Derince Belediyesi binası önünde bulunan araca akın ederek teste tabi tutuluyorlar.

Vatandaşlardan yoğun ilgi

Derince Belediyesi Hizmet Binası önünde kurulan araçta gerçekleşen işitme testlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. İşitme cihazları ve yardımcı araçları konusunda dünyada önemli bir konuma sahip olan Starkey firmasının öncülüğünde gerçekleşen işitme testlerinde vatandaşlar gelecekte oluşabilecek önemli işitme kayıplarıyla ilgili bilgi sahibi olup bunun önlenmesi için çözüm yollarını arama şansına sahip olacak. Starkey firmasının görevlileri olarak sekreter Didem Testereli, ürün müdürü Zeynep Akar ve odyometrist Nurdan Büyükyiğit, işitme testine katılan vatandaşlarla yakından ilgileniyor.

4 gün devam edecek

İşitme kaybının ülke ve dünya genelindeki en önemli sıkıntılardan biri olduğuna vurgu yapan odyometrist Nurdan Büyükyiğit yaptığı açıklamada “Toplumumuzda işitme kaybının tespiti en önemli hususlardan biri. Bu noktada geç kalınmaması için müdahale erkenden yapılmalı. Biz Derince halkına bu hizmeti vermek amacıyla burada bulunuyoruz” dedi.

Fatih’te genel tarama sürüyor

Derince Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği ücretsiz işitme testleri 4 gün boyunca devam edecek ve testlere katılan vatandaşlar arasından çekilecek kura sonucu bazı sürpriz hediyeler de verilecek. Öte yandan Fatih Mahallesi’nde Anadolu Vakfı’na bağlı Anadolu Sağlık Merkezi’nde uzman doktorlar nezaretinde sağlık taramasına devam ediliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat