Özdilek

Ekonomi

Derinceli berberlere pazar tatili

Derince’de faaliyet gösteren berberlerin büyük bölümünün talebi doğrultusunda ilçe genelinde bundan sonra pazar günleri berber salonlarının kapalı olmasına karar verildi.

22 Şubat 2013 Saat: 13:46
Derinceli berberlere pazar tatili
Derinceli berberlere pazar tatili

Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Başkan Yardımcısı Adnan Balcı ve Derince Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bekir Sargın, Derince Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda ilçede faaliyet gösteren berberler ile bir araya geldi. İlçede yer alan berberlerin büyük bir kısmından gelen talep ve sonrasında Esnaf Odası’nın başvurusu ile Derince Belediye Meclisi, artık berber salonlarının Pazar günleri kapalı olması yönünde karar almıştı. Bu karara yönelik bazı tepkilerin oluşması sonrası Başkan Alemdar, ilçedeki berberleri toplantıya davet ederek onlarla bir araya geldi. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya katılan berberlerin çok büyük bir bölümü, kendilerine zaman ayırmaları ve aileleriyle hafta sonu tatili geçirebilmeleri için Pazar günlerinin tatil olması yönünde talepte bulundu.

Toplantıda berberlere hitap eden Başkan Alemdar, ilçe genelinde yaptıkları tüm uygulamaların esnafların ve halkın menfaatine olduğunu belirterek, 4 yılda nüfusu 100 binden 128 bine çıkan Derince’deki nüfus artışının aynı zamanda esnaf bazında iş potansiyelinin artması anlamına geleceğini söyledi. Berberlerden, Esnaf Odası’na gelen talep doğrultusunda Pazar günü tatilinin gündeme geldiğini belirten Başkan Alemdar, bu doğrultuda 2013 yılı bütçesine Pazar çalışma ruhsatının konulmadığını söyledi. Pazar günlerine yönelik her iki gruptan da farklı talepler geldiği için bu toplantıyı yaptıklarını söyleyen Başkan Alemdar, toplantıda alınacak ortak karar neticesinde yeni uygulamaya gidileceğini belirtti.

Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya katılan berberlerin sırayla görüşlerini belirttikleri buluşmada yapılan oylama neticesinde, büyük bir çoğunluk Pazar günlerinin tatil olmasını istedi ve Başkan Alemdar da bu doğrultuda bundan sonra, Pazar günleri berber salonlarının kapatılmasının zorunlu olacağını belirtti. Esnafların bu süreçte karşılıklı olarak birbirlerini ikna etmesinin önemine vurgu yapan Başkan Alemdar, bu yıl yapılacak uygulama neticesinde önümüzdeki yıl kararı yeniden gözden geçirebileceklerini de sözlerine ekledi. Toplantıda ayrıca Nisan ayı içersinde berberlerin eşleriyle birlikte bir araya gelerek bir Pazar kahvaltısı yapması yönünde karar alınırken, yine Derince Belediyesi tarafından berberlere tek kullanımlık havlu ve hijyen projesi kapsamında hijyen eğitimi verilmesi de kararlaştırıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat